Remco Evenepoel "unbreakable", team geeft opheldering: "Voedingssupplement"

  Wat haalde ploegleider Davide Bramati uit de achterzak van Remco Evenepoel, toen die ten val gekomen was in de Ronde van Lombardije? Het was gisteravond een hot topic. Deceuninck-Quick Step stuurde vanochtend het antwoord in een persbericht: "Een klein flesje voedingssupplement." De renner zelf reageerde veelbetekend op zijn IG Stories.

  De Internationale Wielerunie (UCI) kwam gisteravond met het nieuws naar buiten dat ze een onderzoek voeren naar het witte object. "Wij hebben de CADF (antidopinginstelling, red) gevraagd om de tv-beelden te onderzoeken en getuigen te ondervragen", zegt UCI-voorzitter Lappartient.

   

  De Belgische ploeg stelde eerder deze week gecontacteerd te zijn door de CADF. "Zoals eerder al publiek gezegd, het voorwerp dat uit de zakken van Remco werd gehaald, was een klein flesje met voedingssupplementen. Dat werd weggehaald, zodat het medische personeel hem comfortabeler op de draagberrie kon leggen."

   

  "We hebben dit herhaald aan de CADF en zullen - indien nodig - blijven meewerken aan hun onderzoek."

   

  De UCI-preses verwees ook naar een onderzoek van de weggevallen datagegevens van Evenepoel. De UCI wou weten om welke data het ging. "Het is verboden om bepaalde data door te geven tijdens de koers. Gaat het om locatiegegevens, dan is het iets anders", aldus Lappartient.

   

  Ook hierop antwoordde Deceuninck-Quick Step. "De datatransmissie gebeurde door een Velon-apparaatje, dat op de fietsen was geïnstalleerd door Velon in een partnerschap met de wedstrijdorganisator. Dat apparaatje laat toe dat iedereen, vooral de fans, de rijder kunnen lokaliseren en ook gegevens van hem live meekrijgen."

   

  Het team van Patrick Lefevere hoopt dat daarmee de kous af is: "We hebben er vertrouwen in dat dit een einde brengt aan elke speculatie over dit incident."

  Dit zijn de bewuste beelden:

  Evenepoel: "Unbreakable"

  De speculaties zitten Remco Evenepoel hoog. Hij reageerde vanochtend op zijn Instagram Stories met een kort filmpje van hemzelf in actie. Op de melodie van "Unbreakable" van Michael Jackson,  met een emoji van een toegeritst mondje erbij. 

  Teammanager Patrick Lefevere kon niet lachen met de opmerkingen van Lappartient over de data. Zijn tweets waren veelzeggend.