Quinten Hermans met spoed opgenomen: "Infectie na val in Dauphiné"

  Hermans kwam ten val tijdens de eerste etappe van de Dauphiné.

  Ruim 2 weken na zijn val in de openingsrit van de Dauphiné ondervindt Quinten Hermans nog steeds veel last van de armblessure die hij opliep. Zijn ploeg Circus-Wanty Gobert-Tormans bevestigt dat hij afgelopen nacht met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis vanwege een infectie. "Hij zal zaterdag een nieuwe operatie moeten ondergaan."

  Tijdens de eerste etappe van de Dauphiné kwam Hermans ten val in een afdaling en moest hij opgeven. In eerste instantie leek de schade bij onze landgenoot nog mee te vallen, maar daar lijkt nu toch geen sprake meer van te zijn.

   

  "Door een hematoom werd pas enkele dagen na de val een dubbele spierscheuring in zijn onderarm ontdekt, waardoor Hermans voor onbepaalde duur buiten strijd zal zijn. Na een eerste operatie om het hematoom operatief te verwijderen, werd de veldrijder deze vrijdagnacht met spoed opgenomen met een infectie. Een nieuwe operatie staat hem deze zaterdag te wachten", meldt zijn ploeg.


  "Door de zwelling van mijn onderarm duurde het enkele dagen vooraleer de spierscheuringen vastgesteld werden. Het hematoom werd operatief verwijderd en nu moet ik geduld hebben tot de spieren weer aan elkaar groeien", vult Hermans aan.

   

  "Helaas merk ik 9 dagen na de operatie nog geen snel herstel en de dokters weten ook niet hoe lang ik buiten strijd zal zijn. Het zal nog even duren vooraleer ik mijn arm weer kan strekken."

   

  "Dit betekent dat ik mijn trainingen voorlopig moet beperken tot krachttraining bij de kinesist, loopsessies en rollentraining. Ik wacht ongeduldig op de dag dat ik weer buiten kan fietsen."