Engeland opent de stadiondeuren: 2.500 fans bij Brighton-Chelsea

za 29 augustus 2020 19:11

Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronapandemie hebben supporters een Engelse voetbalwedstrijd mogen bijwonen. Brighton-Chelsea was een test van de Britse regering. 2.500 aanwezigen zagen hoe de oefenpot op 1-1 eindigde.

De Britse regering wil toeschouwers mondjesmaat sportevenementen laten bijwonen.

Ook voor het voetbal liggen plannen op tafel en dat protocol werd vanmiddag voor het eerst getest in het Amex Stadium, de thuishaven van Brighton.

Brighton ontving Chelsea voor een oefenpot en 2.500 fans, geselecteerd uit de abonnees, mochten hun opwachting maken.

Leandro Trossard speelde een uurtje mee en zag hoe Chelsea-nieuwkomer Timo Werner de score opende na 4 minuten.

In de 90e minuut legde Pascal Gross met de gelijkmaker de eindstand vast. Bij de bezoekers ontbrak Michy Batshuayi, die in isolatie zit.