Djokovic zwoegt zich naar eerste toernooizege in New Yorkse tennisbubbel

  Novak Djokovic is klaar voor de US Open.

  Novak Djokovic heeft in de tennisbubbel in New York een uitstekende generale repetitie gehouden voor de US Open van volgende week. De nummer 1 van de wereld versloeg in de finale van het Masters-toernooi van Cincinnati de Canadees Milos Raonic in drie sets.

  Dankzij de coronacrisis werd het Masters-toernooi van Cincinnati voor een keer niet in Ohio afgewerkt maar wel in New York, waar het kruim van de tenniswereld op dit moment in een tennisbubbel verblijft, in aanloop naar de US Open die volgende week van start gaat.

   

  Djokovic had nochtans geen feilloze voorbereidingsperiode achter de rug. De Serviër had een eigen toernooi op de Balkan op poten gezet waar er van coronamaatregelen weinig sprake was. De bom barstte volledig toen achteraf ook enkele spelers, waaronder Djokovic, positief testten op het virus.

   

  Begin juli hervatte Djokovic zijn trainingen en deze week raasde hij als vanouds door de tabellen op het toernooi van Cincinnati. In de finale moest Djokovic afrekenen met Milos Raonic. De Canadees, ooit nog nummer drie van de wereld, bouwt aan zijn weg terug en rekende op weg naar de finale o.a. af met Andy Murray en Stefanos Tsitsipas.

  Djokovic krijgt taaie Raonic klein

  In die finale ging het Djokovic niet meteen voor de wind. De Serviër, die deze week ook last had van de nek, kreeg in de eerste set de ballen om zijn oren. Raonic knalde zonder verpinken naar een 6-1-setwinst. In de tweede set vond Djokovic sneller zijn ritme en had hij aan één break genoeg: 6-3.


  In de beslissende derde set verloor Djokovic meteen zijn opslag maar met twee breaks op een rij zette hij de scheve situatie recht. Raonic had geen antwoord meer: 6-4. Djokovic wint zo zijn eerste toernooi in de New Yorkse tennisbubbel. Volgende week begint zijn missie om ook dat andere en veel belangrijkere toernooi, de US Open, te winnen.

  Enkele punten uit de wedstrijd: