Bekerwinnaar Arsenal snoept Community Shield af van kampioen Liverpool

  Pierre-Emerick Aubameyang scoorde de beslissende strafschop.

  Landskampioen Liverpool heeft zijn seizoen niet in schoonheid kunnen openen met een prijs. FA Cup-winnaar Arsenal neemt de Community Shield mee naar huis na een strafschoppenreeks.

  Nog geen maand geleden pakte Mikel Arteta zijn eerste prijs als coach van Arsenal. Na de zege in de finale van de FA Cup tegen Chelsea mag de Spaanse coach de prijzenkast opnieuw opentrekken voor de Community Shield.

   

  In de traditionele openingswedstrijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen begon Arsenal met een fraai doelpunt. Pierre-Emerick Aubameyang knalde de bal enig mooi in de rechterbovenhoek.

   

  Liverpool beet zijn tanden stuk op de bekerwinnaar, maar kon ruim een kwartier voor einde toch tegenprikken. De Japanner Minamino profiteerde van een chaotische fase in de Londense defensie om een strafschoppenreeks af te dwingen.

   

  9 van de 10 penalty's gingen vlot tegen het net, maar de jonge Rhian Brewster, die net voor affluiten was ingevallen voor Liverpool, mikte via de deklat over. 

   

  Arsenal won de trofee nu al voor de zestiende keer, alleen Manchester United (21) doet beter. De laatste zege van Arsenal dateerde van 2017. 

  Bekijk de doelpunten: