Brussels Football én Anderlecht lanceren de Girls Football Academy

  RSCA Women werd de afgelopen drie seizoenen kampioen in de Super League.

  Brussels Football, de ACFF (de Franstalige vleugel van de voetbalbond) en RSC Anderlecht zetten hun schouders onder de allereerste Girls Football Academy in onze hoofdstad. Paars-wit wil met dit initiatief alvast meer meisjes aan het voetballen krijgen.

  "Het vrouwenvoetbal vanaf de basis verder ontwikkelen"

  Dit seizoen organiseren 6 Brusselse partnerclubs elke week ludieke
  voetbalinitiatiemomenten voor de Academy. De ploegen in kwestie zijn RSD Jette, FC Irlande Auderghem, Stade Everois Racing Club, FC Fémina White Star Woluwe, Crossing Schaarbeek en Anderlecht SCB.

  Belgisch recordkampioen RSC Anderlecht zal alle deelnemende clubs ook uitnodigen voor een kennismaking met speelsters van de eerste ploeg.

   

  Audrey Demoustier, meervoudig kampioene van België, is momenteel coördinatrice van het vrouwenvoetbal bij Brussels Football en de drijvende kracht achter het project.

   

  "We willen het vrouwenvoetbal verder ontwikkelen vanaf de basis", aldus Demoustier. "Hoewel er een heel aantal vrouwen en tienermeisjes al voetbal speelt, zijn er nog niet heel veel meisjes van 6 of 7 jaar."

  Fun staat centraal

  "Ouders denken vaak - ten onrechte - dat voetbal iets voor jongens is", vult Demoustier aan. "Daarom willen we met de Academy jonge meisjes op een speelse wijze inwijden in de voetbalwereld. Het belangrijkste is dat ze plezier maken en zo beter worden. Fun staat centraal." 

   

  Charlotte Tison, Brusselse Red Flame en sterkhoudster bij de RSCA Women, is ook ambassadrice van het project: "Het vrouwenvoetbal heeft een mooie toekomst voor zich, daar ben ik zeker van."


  "Hoe meer jonge meisjes beginnen met voetbal, hoe mooier die toekomst zal zijn. Er zit veel talent in Brussel, maar we moeten hen er nog van overtuigen dat voetbal voor iedereen is."

  Meer info: www.gfa.brussels.