Ga naar de inhoud

Van Avermaet denkt aan geel: "Maar echt leeg ga ik mij in de Tour niet rijden"

Van Avermaet bij de presentatie van de Tour-renners in Nice.

We krijgen wellicht een Tour voor de aanvallers. Greg Van Avermaet (35) ziet zelf een vijftal kansen op dagsucces. Ook van de gele trui droomt de kopman van CCC, die ook al met de klassiekers in zijn achterhoofd zit. "Ik wil de Tour zo goed mogelijk verlaten in Parijs."

"Wil goed aan de Tour beginnen"

De eerste week van de Tour is neergelegd voor de klassieke renners. Greg Van Avermaet, op dat vlak nog altijd één van de beste van het pak, ziet dan ook kansen op ritwinst vroeg in de Ronde van Frankrijk. "Het wordt een zware eerste week", denkt de kopman van CCC.

 

"De gele trui zal voor het grijpen liggen en dat zorgt voor extra druk in het peloton. Dat zal ook voor nervositeit zorgen. Het parcours biedt mogelijkheden. Het wordt een Tour voor de aanvallers die niet gemakkelijk te controleren zal zijn."

 

Droomt Van Avermaet van de gele trui? Hij droeg het kleinood al eens acht dagen in 2018. "Ik wil vooral goed aan de Tour beginnen. Een etappe winnen is voor mij het belangrijkste, ook voor het team."

 

"Ik zal proberen om in de eerste week zo weinig mogelijk tijd te verliezen en dan moet het geel mogelijk zijn. Het groen? Neen, dat is niets voor mij. Ik neem niet genoeg risico's in de echte massasprints en wil me ook niet moeien in de tussensprints."

Ik zal proberen om in de eerste week zo weinig mogelijk tijd te verliezen en dan moet het geel mogelijk zijn.

"Er komen nog belangrijke klassiekers aan"

Na de Tour staan de kasseiklassiekers nog op het programma,  nog altijd dé specialiteit van Van Avermaet. Lukt het om daar top te zijn met een (lood)zware Tour in de benen? "Ik ga mij in bepaalde etappes wel proberen te sparen", zegt Van Avermaet.

 

"Dat is niet anders dan andere jaren. Als je niet voor het klassement gaat, dan moet je de ritten die je niet liggen zo goed mogelijk proberen door te komen. De laatste dagen van de Tour zijn er ook niet veel mogelijkheden voor mij, het wordt dan vooral zaak Parijs te halen."

 

"Het is de bedoeling om met een zo goed mogelijke conditie de Tour te verlaten. Er komen nog belangrijke klassiekers aan en daarin wil ik ook goed voor de dag komen. Ik heb me zo goed mogelijk voorbereid en denk dat ik 100% ben. De Ronde en Roubaix zitten sowieso in mijn hoofd, dus echt "leeg leeg" ga ik mij hier ook niet rijden."

Ik heb me zo goed mogelijk voorbereid en denk dat ik 100% ben. De Ronde en Roubaix zitten sowieso in mijn hoofd, dus echt leeg leeg ga ik mij hier ook niet rijden.

"De sfeer is er niet, supporters ook niet"

Gisteren werden de Tour-renners voorgesteld in Nice. Hoe viel dat mee? "Deze Tour-start is met niets te vergelijken. Ik heb de start van van vorig jaar in Brussel nog in mijn geheugen en het is totaal niet te vergelijken."

 

"Er is heel weinig volk en de straten zijn amper versierd. Gezien de maatregelen zal het de best mogelijke Tour-start zijn. De sfeer is er niet, de supporters ook niet. Maar de renners zijn er wel en we zullen voor animo op de televisie moeten zorgen."