UCI onderzoekt wat Bramati uit Remco Evenepoels zak haalde na val in Lombardije

  Remco Evenepoel kwam zwaar ten val in de Ronde van Lombardije.

  De UCI is een onderzoek gestart naar de val van Remco Evenepoel in de Ronde van Lombardije. Niet naar de veiligheid in de afdaling, maar naar het object dat uit de zak van Evenepoel werd gehaald door Davide Bramati.

  Het was een huiveringwekkend beeld op ongeveer 40 kilometer van de finish in de Ronde van Lombardije. Remco Evenepoel dook over een muurtje de afgrond in tijdens de afdaling van de Muro di Sormano.

   

  Onlangs doken beelden op van net na de val van Evenepoel. Davide Bramati, ploegleider van Deceuninck-Quick Step, haalt iets uit de achterzak van Evenepoel en stopt het snel weg. Op sociale media begonnen meteen de speculaties.

   

  "Wij hebben de CADF (een antidopinginstelling) gevraagd om de televisiebeelden te onderzoeken en getuigen te ondervragen", zegt UCI-voorzitter David Lappartient. "We willen weten wat er uit de achterzak van Evenepoel is gehaald."

   

  Bramati heeft 3 dagen geleden in Gazzetta dello Sport al antwoord gegeven op die vraag. "Ik heb niks illegaals weggenomen. Toen het duidelijk was dat Remco op een brancard gelegd zou worden, heb ik alles weggenomen: zijn radiozender, zijn gellekes en zijn repen en in mijn zak gestoken."

  "Over welke gegevens had Davide Bramati het?"

  In een reactie na de finish zei Bramati al dat ze dachten dat Evenepoel gevallen was, "omdat hij geen data meer verstuurde". "Over welke gegevens hebben we het dan?", vroeg Lappartient zich af.

   

  "Het is verboden om bepaalde data door te geven tijdens de koers. Als het om locatiegegevens gaat, dan is het iets anders. Maar andere data mogen niet verzonden worden en dat willen we onderzoeken."

   

  Evenepoel was de topfavoriet voor de Ronde van Lombardije, maar brak zijn bekken bij de val. Hij herstelt op dit moment thuis, zijn seizoen is voorbij.