Mixed Relay op EK wordt ramp voor Belgen na zware val van Rune Herregodts

  Rune Herregodts komt ten val op het gladde wegdek.

  De Belgische tijdrijders op het EK in Plouay hebben geen leuke dag beleefd bij de Mixed Team Relay. Eerst kon Jasper De Plus het (te) hoge tempo van Victor Campenaerts niet volgen, daarna kwam Rune Herregodts zwaar ten val in een natte afdaling. Geen 6e EK-medaille dus voor België.

  Nog voor de start van de Mixed Team Relay waren er problemen met de fiets van Rune Herregodts. Net geen minuut voor de tijdrit was alles dan toch in orde en konden de Belgische mannen aan hun onderneming beginnen in Plouay.

   

  In de eerste ronde begon het plots keihard te regenen. Jasper De Plus had het daar als eerste heel moeilijk mee. Hij kon het strakke tempo van Victor Campenaerts niet volgen en loste als eerste.

   

  De werelduurrecordhouder verzwakte niet en niet veel later betaalde ook Rune Herregodts daar een tol voor. Hij schatte een bocht in een afdaling volledig verkeerd in en kwam hard ten val. Campenaerts bleef alleen over en wachtte dan maar op de Plus voor de tweede ronde.

   

  Het spreekt vanzelf dat de medaillekansen van de Belgen meteen ook weg waren in de Mixed Team Relay. Herregodts bleef lang liggen en werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Lorient voor de eerste onderzoeken. Daar werd een breuk van zijn sleutelbeen vastgesteld.

   

  Shari Bossuyt, Sara Van De Vel en Julie Van De Velde, de drie Belgische vrouwen, begonnen door de vele pech in een verslagen positie aan hun twee rondjes. De eindtijd van de Belgen: 1u14'40"18, goed voor plaats 5 op 6 landen.

  Beelden van de harde val:

  Even daarvoor kon Jasper De Plus niet meer volgen: