Ook Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL stilgelegd uit protest

  De NHL-teams strijden volop om deze Stanley Cup, maar nu even niet.

  In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL worden de wedstrijden in de play-offs van gisteren en vandaag uitgesteld uit protest na het politiegeweld tegen de zwarte Amerikaan Jacob Blake. "Na lang overleg hebben de NHL-spelers besloten dat het beter is om twee dagen op rij niet te spelen", klinkt het.

  In de Verenigde Staten liggen de grote sportcompetities even stil. Na de basketballiga's, de voetbal- en de honkbalcompetitie volgt nu ook de NHL.

   

  "Na lang overleg hebben de NHL-spelers besloten dat het beter is om twee dagen op rij niet te spelen", klinkt het in een mededeling van de NHL. "Wij steunen hen daarin en verplaatsen de vier wedstrijden in kwestie. Daarnaast passen wij ook de rest van de kalender aan."

   

  Het gaat om de play-offwedstrijden Philadelphia - New York en Vegas - Vancouver. Vanaf zaterdag worden de matchen ingehaald.

  Spelers maken een statement: