Niki Terpstra en Total Direct Energie gaan jaar langer door met elkaar

  Niki Terpstra

  Niki Terpstra en zijn Franse ploeg Total Direct Energie blijven elkaar trouw. De 36-jarige Nederlander heeft zijn contract verlengd tot eind 2021. Het seizoen van Terpstra leek voorbij na een zware val in juni, maar hij herstelde snel en heeft alweer zijn rentree in het peloton gemaakt.

  Terpstra is bezig aan zijn tweede jaar in Franse loondienst. Daarvoor reed hij jarenlang voor Deceuninck - Quick-Step, waarvoor hij onder meer Parijs Roubaix (2014) en de Ronde van Vlaanderen (2018) won.

   

  Sinds zijn overstap naar de Franse ploeg twee seizoenen geleden is het wachten op een nieuwe zege voor de Nederlander. Terpstra hoopt zich in oktober te kunnen laten zien tijdens de uitgestelde Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat hij kan starten is al een klein wonder weliswaar.

   

  De Nederlander knalde op 16 juni tijdens een trainingsrit om het Markermeer op een rotsblok toen hij uitweek voor overstekende ganzen. Hij kwam hard ten val en belandde met een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben, een klaplong en een kneuzing in zijn onderrug in het ziekenhuis.

   

  Terpstra maakte twee weken geleden zijn rentree in de Ronde van Wallonië. Zijn ploeg bood hem een nieuw contract aan voor 1 jaar.