Ga naar de inhoud

Juniore Marith Vanhove sprint naar zilver op EK, Katrijn De Clercq pakt brons

 vr 28 augustus 2020 11:21
Vanhove en De Clercq tonen met hun vingers hoeveelste ze eindigden.
Marith Vanhove (l.) en Katrijn De Clercq (r.) behalen twee mooie ereplaatsen voor België.

De EK-wielerwedstrijd voor juniores heeft 2 medailles opgeleverd voor de Belgische equipe. Marith Vanhove (17) sprintte naar zilver, Katrijn De Clercq (18) naar brons. De Europese titel in Plouay was voor Eleonora Gasparrini (18) uit Italië.

Opnieuw heeft de omloop in Plouay (Fra) voor een massasprint gezorgd. De juniores bleven gedurende de 5 rondjes een blok vormen. Alleen achteraan in het peloton stond de deur wagenwijd open. 

 

De Franse en Italiaanse rensters draaiden vooraan immers rond met een hoog tempo. In ronde 3 bleven nog 30 rensters over in het peloton. Ook de meeste Belgische meisjes hielden stand. 

Topfavoriete Shirin van Anrooij valt uit

Voorbij halfweg kwamen onder anderen Fien Masure en de Nederlandse topfavoriete Shirin van Anrooij ten val. De wereldkampioene in het veld werd uiteindelijk 13e bij de juniores.

 

Tijdens de voorlaatste ronde regende het aanvallen op de beklimmingen, maar niemand slaagde erin om weg te rijden. Een massasprint kon niet meer ontweken worden.


Vooraan zaten de Belgen goed gepositioneerd, maar de Italiaanse Gasparrini hield Vanhove en De Clercq achter zich. Een zilveren en bronzen medaille voor ons land: meteen een mooie start van de laatste EK-dag in het Franse Plouay. 


Later vandaag rijden de jongens hun EK, vanmiddag staat er nog een estafettewedstrijd op het programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag EK juniores (v)
1. Eleonora Camilla Gasparrini (Ita) 68,3 km in 1u54'22"
2. Marith Vanhove (Bel)  
3. Katrijn De Clercq (Bel)  
4. Maeva Squiban (Fra)  
5. Daniela Campos (Por)  
6. Mijntje Geurts (Ned)  
7. Marie Schreiber (Lux)  
8. Kristyna Burlova (Tsj)  
9. Elisa Uijen (Ned)  
10. Julie De Wilde  

Gasparrini wint de sprint:

De Belgische medaillewinnaars:

De Clercq (l.) en Vanhove (r.)