Junior Arnaud De Lie is even Europees kampioen, maar wordt 3e: "Waarom doen ze dit?"

  Arnaud De Lie waande zich even Europees kampioen.

  Arnaud De Lie bezorgde België vandaag de bronzen medaille in de EK-wegrit voor junioren in Plouay. Maar onze jonge landgenoot belandde na de finish in een emotionele rollercoaster, want hij werd eerst uitgeroepen tot winnaar.

  Met zijn drieën stormden ze op de finish af: Arnaud De Lie, Kasper Andersen en Pavel Bittner. Na een millimetersprint riep de speaker in Plouay De Lie uit als winnaar en Europees kampioen, maar dat duurde niet lang.

   

  De fotofinish maakte enkele minuten later duidelijk dat De Lie met brons tevreden moest zijn. Het zorgde uiteraard voor erg uiteenlopende emoties bij de amper 18-jarige Waal.

   

  "Ik was euforisch. Ik dacht dat ik had gewonnen. En dan kwamen ze zeggen dat de Deen won. En dan ook dat de Tsjech tweede was. Ik weet niet wat te denken. Waarom doen ze dit?", slikte De Lie de ontgoocheling door.

  "Ik zat niet goed gepositioneerd voor de sprint"

  Toch kan De Lie, regerend Belgisch kampioen, terugblikken op een fraaie wedstrijd. "Ik was bij de betere renners in koers. Ik had mijn beste benen ooit, kon de beste renners volgen als ze aanvielen."

   

  "Maar toen ik wist dat het een sprint zou worden, zat ik niet goed gepositioneerd. Dat was mijn fout. Ik zette mijn sprint in van ver, maar kwam nog heel snel terug op de eerste renners." 

   

  Volgend jaar stapt De Lie over naar de beloften, waar hij de kleuren van de jongerenploeg van Lotto Soudal zal gaan verdedigen.