Formule 1-coureurs racen in Francorchamps voor Anthoine Hubert

  De Franse F1-rijder Pierre Gasly legt bloemen neer voor zijn vriend.

  Dit weekend vormt het circuit van Spa-Francorchamps het decor voor de 7e manche van het Formule 1-seizoen. Charles Leclerc (Ferrari) en Pierre Gasly (AlphaTauri) zullen vaak aan hun overleden vriend Anthoine Hubert denken.

  Gasly: "Wil zijn dood niet aanvaarden"

  De Grote Prijs van België zal dit weekend in het teken staan van Anthoine Hubert. De Franse rijder kwam vorig jaar om het leven op het circuit tijdens een Formule 2-race. Hij was 22.

   

  Pierre Gasly legde gisteren bloemen neer op de plaats van het ongeval. "Het was hard", geeft de 24-jarige Formule 1-coureur uit Frankrijk toe.

   

  "Toen ik op het circuit kwam, spookten de beelden van vorig jaar weer door mijn hoofd. Ik wil of ik kan zijn dood maar moeilijk aanvaarden, maar het is helaas de realiteit", zucht Gasly, die met een speciale helm zal racen om Hubert te eren.

  Leclerc: "Mis hem ontzettend hard"

  Ook Charles Leclerc (22) zal in de Ardennen voor Anthoine Hubert racen. Vorig jaar droeg de Ferrari-rijder zijn zege op aan zijn overleden vriend. "Ik mis hem ontzettend hard", vertelt hij.


  "Enerzijds blijft Spa erg bijzonder, omdat ik er voor het eerst een Formule 1-race won. Anderzijds verloor ik er een vriend."

  Ook Juan Manuel Correa, die het ongeval overleefde, houdt halt

  De Amerikaan Juan Manuel Correa kwam zwaargewond uit de crash en lag maanden in het ziekenhuis. De 21-jarige autocoureur werkt nog steeds aan het herstel, maar het einde van de tunnel is stilaan in zicht.

   

  "Ik moet nog een paar keer onder het mes, om metalen bouten te laten verwijderen. Voor het einde van dit jaar zou dat achter de rug zijn. Misschien kan ik dan in december al eens in een raceauto", vertelde Correa.

   

  "Ik ben zeer blij hier weer te zijn, maar tegelijkertijd is het natuurlijk zeer droevig", bekende Correa. "Er zijn heel veel zaken die me aan hem doen denken. Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar, hetgeen er gebeurd is."

   

  Zelf kroop hij na de crash door het oog van de naald. "Eerst moest ik vechten om te overleven en nadien voor mijn rechterbeen. Pas nadien begin je jezelf vragen te stellen. Door het ongeluk ben ik angstiger geworden, maar mijn passie voor de autosport ben ik zeker niet kwijt." 

  IN BEELD: Bloemen voor Anthoine Hubert

  Pierre Gasly is op weg naar de plaats van het ongeval.

  Zijn team staat hem bij.

  Pierre Gasly denkt aan Anthoine Hubert.

  Ook oud-F1-rijder Jean Alesi en zijn zoon leggen bloemen neer.

  Bloemen voor Anthoine Hubert.