Evenepoel wil geen vergelijkingen met Uijtdebroeks meer: "Iedereen is zichzelf"

  Wordt Cian Uijtdebroeks vandaag Europees kampioen bij de junioren?

  Cian Uijtdebroeks (17) rijdt straks het EK voor junioren als eerstejaars. De jonge snaak kan klimmen en tijdrijden en staat nu al in de belangstelling van enkele profploegen. De vergelijking met Remco Evenepoel (20) is dan ook nooit veraf, al wil die laatste dat liever niet meer.

  Uijtdebroeks wordt door velen de "nieuwe Evenepoel" genoemd, net zoals Evenepoel de "nieuwe Merckx" genoemd wordt. De kopman van Deceuninck-Quick Step wil dat de vergelijkingen stoppen.

   

  "Stop daarmee alsjeblieft", schrijft hij op Twitter. "Ik ben niet zoals iemand anders, net zoals iemand anders niet is zoals ik ben. Iedereen is zichzelf en dat moet gerespecteerd worden."

   

  "Niemand kan een nieuwe versie zijn van iets dat hij/zij nooit is geweest en nooit zal zijn. Merci!"

   

  (lees voort onder tweets)

  Reacties van collega's:

  Vol voor goud in de wegrit

  Cian Uijtdebroeks werd als eerstejaars knap 9e in de EK-tijdrit bij de junioren. Hij werd daarmee 2e bij de eerstejaars. Uijtdebroeks gaat vandaag vol voor goud in de wegrit.

  Ook prof bij Deceuninck-Quick Step?

  Evenepoel won bij de junioren alles wat er te winnen valt. Hij werd in 2018 Belgisch-, Europees- en wereldkampioen in de tijdrit en de wegrit, waarna hij een profcontract ondertekende bij Deceuninck-Quick Step. Ook de volgende ploeg van Uijtdebroeks?

  Gaat Uijtdebroeks Evenepoel achterna en wordt hij ook prof bij Deceuninck-Quick Step, één van de geïnteresseerde ploegen?