Arnaud De Lie sprint naar bronzen medaille op het EK voor junioren

  In een millimetersprint eindigt De Lie derde op het EK bij de junioren.

  Het is een vruchtbare dag voor de Belgische junioren op het EK in Plouay. Na de twee medailles bij de vrouwen vanochtend, heeft nu ook Arnaud De Lie (18) brons in een millimetersprint behaald.

  Eerder vandaag wonnen Marith Vanhove en Katrijn De Clercq respectievelijk nog zilver en brons bij de vrouwelijke junioren. Hun goede voorbeeld werd ook bij de mannen gevolgd. 

   

  Arnaud De Lie slaagde erin om in een koers met epische weersomstandigheden de vijfde medaille voor België binnen te halen. Samen met de Deen Andersen en de Tsjech Bettner sprintte hij voor de overwinning.

   

  Een echte millimetersprint was het. Alle drie naast elkaar passeerden ze over de streep. Volgens de fotofinish werd onze 18-jarige landgenoot derde. Het goud ging naar Andersen, Bettner kreeg zilver. Vorig jaar kroonde De Lie zich al tot Belgisch kampioen bij de junioren.

  Koers met vele aanvalspogingen

  Tijdens de wedstrijd van 109,2 km brak het peloton meerdere keren in stukken door de vele aanvalspogingen. Ook Belgen Robin Orins en Alec Segaert toonden zich. 

   

  Cian Uijtdebroeks viel in het begin van de wedstrijd, maar kon nadien weer aansluiten. In de finale kwam er nog een onweer de kop opsteken, maar daar trokken de renners zich niets van aan. 

  Uitslag EK junioren (m)
  1. Kasper Andersen (Den) 109,2 km in 2u38'28"
  2. Pavel Bittner (Tsj)  
  3. Arnaud De Lie (Bel)  
  4. Marco Brenner (Dui)  
  5. Lorenzo Balestra (Ita)  
  6. Edvin Lovidius (Zwe)  
  7. Juan Ayuso Pesquera (Spa)  
  8. Roman Duckert (Dui)  
  9. Madis Mihkels (Est)  
  10. Arnaud Tendon (Zwi)