Egan Bernal gaat Roglic in de gaten houden, "maar ook Tom Dumoulin"

  Egan Bernal trekt een lip tijdens een training op het Tourparcours.

  Egan Bernal (23) staat morgen met rugnummer 1 aan de start van de Ronde van Frankrijk. De Colombiaan van Ineos mag het opnemen tegen man-in-vorm Primoz Roglic, maar ook Tom Dumoulin wordt een stevige tegenstander, denkt hij.

  Ineos rekent dit jaar niet op Chris Froome (4-voudig eindwinnaar) of Geraint Thomas (winnaar in 2018). "Egan Bernal is onze grote kopman", verzekert teammanager Dave Brailsford een dag voor de start. "Zo eenvoudig is het."

   

  Om opnieuw de Tour te winnen, zal Ineos rekening moeten houden met de gele machine van Jumbo-Visma. "Ze zijn sterk aan het seizoen begonnen, maar het zou verkeerd zijn om ons te concentreren op één ploeg", vindt Brailsford.

   

  "Goed dat we de verantwoordelijkheid kunnen delen", vindt Bernal. "Roglic was de sterkste in de voorbereiding, hij vloog, maar ik ga ook Tom Dumoulin in de gaten houden. De Nederlander fietste de laatste weken beter en beter", zag hij.

   

  In de Dauphiné kampte Bernal met ernstige rugklachten. "Ik voel me beter", zegt de titelverdediger. "Ik ondervind nog wat last, maar niet zo veel als in de Dauphiné. Toen deed het echt pijn."

  Ik heb nog wat rugpijn, maar niet zo veel als in de Dauphiné. Toen deed het echt pijn.

  Egan Bernal