Tom Dumoulin voelt zich steeds beter, ook Primoz Roglic straalt: "Het mag gaan beginnen"

  Tom Dumoulin en Primoz Roglic.

  Jumbo-Visma verschijnt morgen met twee uitgesproken kopmannen aan de start van de Ronde van Frankrijk: Tom Dumoulin en Primoz Roglic. De ervaren Sloveen, vorig jaar winnaar van de Vuelta, lijkt een streepje voor te hebben, maar ook de Nederlander gaat voor eindwinst. 

  "Roglic staat nog een trapje hoger"

  Roglic domineerde na de coronastop in de Tour de l'Ain en de Dauphiné. Hij kwam daarna ten val en leek aanvankelijk onzeker voor de Tour. De blessures van de 30-jarige Sloveen zijn minder erg dan gedacht en dus start hij morgen als topfavoriet in de Tour, dat beseft ook ploegmaat Tom Dumoulin.

   

  "Zeker weten. Met zijn resultaten van de voorbije weken staat hij nog altijd een trapje hoger", zegt de Nederlander. "Maar we hebben vanaf het begin gezegd dat we met een open vizier aan de Tour beginnen."

   

  "In de eerste helft van de Tour worden we allebei beschermd door de ploeg. Daarna zullen we zeker meer weten."

  We hebben vanaf het begin gezegd dat we met een open vizier aan de Tour beginnen.

  Tom Dumoulin

  "Heb in het verleden al laten zien dat ik het kan"

  Toch droomt ook Dumoulin stiekem van de Tour-zege. Het zou voor Nederland de eerste eindwinst zijn sinds Joop Zoetemelk in 1980. Dumoulin werd al eens tweede en weet dus dat hij het kan.


  "Ik heb in het verleden natuurlijk wel al laten zien dat ik het kan. Ik weet dat ik het kan als alles op zijn plek valt. Ik heb er vertrouwen in dat ik mee kan doen in de top van het klassement. Of dat goed genoeg zal zijn voor de overwinning, dat kan ik nu nog niet zeggen."


  "Primoz en ik gaan gewoon van start om de Tour te winnen met het team. Deze hele ploeg (met ook Wout van Aert, red) gaat met die gedachte van start."

  Roglic: "Samen de Tour winnen"

  En Primoz Roglic? Wat denkt de nuchtere Sloveen ervan? "Iedereen start in dezelfde tijd en heeft dus een kans om te winnen", zegt hij weinig verrassend.

   

  "Tom zet heel grote stappen. Ik denk dat hij in de Tour op zijn best zal zijn. Het is voor mij ook leuk om zo'n sterke renner aan mijn zijde te hebben. Samen willen we de Tour winnen."

   

  Wordt de Tour een slag tussen Ineos en Jumbo-Visma? "Dat denk ik niet, we kijken enkel naar onszelf", aldus Roglic. "Enkel daar hebben we vat op. De Tour is niet Jumbo-Visma tegen Ineos."

   

  Heeft Roglic nog last van zijn val in de Dauphiné? "Het heeft even geduurd voor ik opnieuw de dingen kon doen die ik wilde doen voor de Tour-start. Mijn voorbereiding was op dat vlak niet optimaal, maar de laatste dagen voel ik me echt goed. Het mag gaan beginnen."

   

  Roglic won vorig seizoen de Vuelta en kan de eerste Sloveen worden op de erelijst van de Tour.

  Tom zet heel grote stappen. Ik denk dat hij in de Tour op zijn best zal zijn. 

  Primoz Roglic

  Het gesprek met Tom Dumoulin en Primoz Roglic: