Ga naar de inhoud

meest recent

Duitsland wint tweede EK-editie van de mixed relay, pech voor België

 vr 28 augustus 2020 14:22
Finish van de Duitse vrouwen bij de mixed relay.
Duitsland snelt op het einde Zwitserland nog voorbij in de mixed relay.

Duitsland heeft op het EK wielrennen in Plouay de tweede editie van de mixed team relay gewonnen. Zwitserland en Italië mochten mee op het podium. De Belgische mannen en vrouwen werden 5e op 6 landen na een val van Herregodts.

Toen de Duitsers aan hun aflossende tijdrit begonnen, prijkte Zwitserland bovenaan met een sterke tijd. Maar het werd spannend voor de Zwitsers op de hot seat.

 

Geen enkele ploeg kon halverwege tippen aan de tijd van de Zwitserse mannen. Maar ondanks een lekke band en een weerbarstige ketting slaagden de Duitse vrouwen er toch nog in om een snellere tijd neer te zetten. 

 

Lisa Brennauer, Lisa Klein, Mieke Kröger, Miguel Heidemann, Michel Hessmann en Justin Wolf wonnen zo met 24 seconden voorsprong op Zwitserland. Italië werd derde met een achterstand van 2'33" op de Duitsers.

Belgen in de problemen

Voor de Belgen was deze afsluiter van het EK een wedstrijd om snel te vergeten. De mannen met Campenaerts en De Plus kregen tijdens de eerste ronde een heuse regenvlaag over hen heen. 

 

De Plus moest al snel afhaken. Rune Herregodts had het ook moeilijk met het tempo van Campenaerts. De Belg schatte een bocht in een afdaling verkeerd in en kwam ten val.

 

Ook de vrouwen konden de opgelopen achterstand niet meer goedmaken. Ze eindigden voorlaatste. 

 

In totaal kwamen maar 6 ploegen aan de start bij de mixed relay. Onder andere de Nederlandse titelverdedigers ontbraken. Velen verkozen immers de Ronde van Frankrijk en La Course boven deze EK-discipline. 

VIDEO: Duitsland pakt Europese titel in de mixed relay

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag EK mixed relay
1. Duitsland 54,6 km in 1u 14' 14"
2. Zwitserland 26"
3. Italië 2' 35"
4. Frankrijk 2' 49"
5. België 4' 07"
6. Oekraïne 4' 31"