"Aanvallers" Tiesj Benoot en Jasper Stuyven: "Krijgen nu meer kansen"

  Tiesj Benoot bij de ploegenpresentatie in Nice.

  Het atypische parcours van de Tour de France geeft de aanvallers in het peloton moed. Tiesj Benoot en Jasper Stuyven rekenen zich tot die laatste categorie. "Aanvallers krijgen in deze Tour meer kansen", denkt Stuyven.

  Ondanks zijn tweede plaats in Parijs-Nice is Tiesj Benoot niet naar de Tour gekomen voor een goed klassement. "Neen, ik ga voluit voor een ritzege. Ik heb het roadbook al eens bekeken en het wordt echt een heel lastige Tour."

   

  Er liggen veel kansen voor aanvallers. "Klopt, ik wil zeker een paar keer mijn kans gaan. We zijn hier met een groep vrijbuiters en vanaf de eerste week kan er bijna elke dag iets gebeuren. In de vlakke ritten trekken we de kaart van onze sprinter Cees Bol."

   

  Benoot stapte uit de Dauphiné met rugproblemen. Die zijn van de baan, maar de oorzaak is niet achterhaald. "We hebben alles onderzocht, van de fiets, tot de schoenplaatjes, maar we weten niet hoe dat probleem is kunnen opduiken."

   

  "Er is ook geen zwaar letsel te zien op een MRI, dus dat is een beetje raar. Maar het belangrijkste is dat ik geen pijn meer heb en ik ga dat ook niet in mijn hoofd laten spelen."

  Jasper Stuyven: "Ik hoop dat ik een van de kansen kan grijpen"

  Jasper Stuyven mikt in zijn vierde Tour de France voluit op ritwinst. "Dit is een Tour waar aanvallers meer kansen krijgen, dus ik hoop dat ik één van die kansen kan grijpen", zegt de snelle en sterke pion van Trek-Segafredo.

   

  En dus gooit Stuyven het in Frankrijk over een aanvallende boeg. "Dit is een Tour waarin dit kan, meer dan andere jaren. Ik moet het nog eens allemaal goed bekijken in het roadbook, maar ik verwacht wel veel van deze Tour."

   

  Stuyven werd in 2016 net gegrepen in Cherbourg en werd in 2018 tweede op de zware klim naar Mende. "Ik was er al eens dicht bij, dus blijft het een droom om een ritzege te behalen. Ik zou nu graag het geluk een keer aan mijn zijde hebben."

   

  In een ritzege in een massasprint gelooft hij niet. "Tegen die pure sprinters kom ik net iets tekort, net zoals Mads (Pedersen) en Edward (Theuns). Maar in de Ronde van Polen wisten we met een goed treintje en een sterke Mads die rappe mannen ook te verslaan. Daar moet je hoop uit putten."

  Jasper Stuyven

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Nice - Nice156 kmKristoffKristoff
  2/>Nice - Nice185 kmAlaphilippeAlaphilippe
  3/>Nice - Sisteron198 kmEwanAlaphilippe
  4/>Sisteron - Orcieres-Merlette160.5 kmRoglicAlaphilippe
  5/>Gap - Privas183 kmvan AertYates
  6/>Le Teil - Mont Aigoual191 kmLutsenkoYates
  7/>Millau - Lavaur168 kmvan AertYates
  8/>Cazères - Loudenvielle141 kmPetersYates
  9/>Pau - Laruns153 kmPogacarRoglic
  10/>Le Château-d'Oléron - Saint-Martin-de-Ré168.5 kmBennettRoglic
  11/>Châtelaillon-Plage - Poitiers166.5 kmEwanRoglic
  12/>Chauvigny - Sarran218 kmHirschiRoglic
  13/>Châtel-Guyon - Pas de Peyrol191.5 kmMartínezRoglic
  14/>Clermont-Ferrand - Lyon194 kmKraghRoglic
  15/>Lyon - Col du Grand Colombier174.5 kmPogacarRoglic
  16/>La Tour-du-Pin - Côte 2000164 kmKämnaRoglic
  17/>Grenoble - Col de la Loze170 kmLópezRoglic
  18/>Méribel - La Roche-sur-Foron175 kmKwiatkowskiRoglic
  19/>Bourg-en-Bresse - Champagnole166.5 kmKraghRoglic
  20Lure - La Planche des Belles Filles36.2 kmPogacarPogacar
  21/>Mantes-la-Jolie - Parijs122 kmBennettPogacar