Van Aert: "Groene trui is voor later, die pak je niet zomaar tussendoor"

  Wout van Aert stelt zich volledig ten dienste van Dumoulin en Roglic.

  Ondanks zijn overwinningen in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo wordt Wout van Aert als knecht gebruikt door Jumbo-Visma in de Tour. "Die afspraken zijn al lang geleden gemaakt. Dit is mij  geen discussie waard", zegt onze landgenoot vlak voor de Tourstart.

  Winst in vier wedstrijden de voorbije weken, maar toch bleef Van Aert bescheiden op het persmoment in Nice. "Toen we maanden geleden deze tactiek bespraken, hoopte ik al om top te zijn in mijn wedstrijden. Dat ik nu vier keer gewonnen heb, verandert daar niets aan."

   

  "Het grote doel is het geel in Parijs. Ik sta daar 100 procent achter en ik start met evenveel motivatie alsof ik mijn eigen kans zou mogen gaan. Ritwinst is in deze Tour geen doel voor mij."

   

  Is de groene trui dan wel een doel? "De groene trui pak je niet zomaar gemakkelijk tussendoor", zegt Van Aert. "Het is veel werk om op het groen te mikken."

   

  "Het is onmogelijk om punten te pakken in elke tussensprint en ondertussen de kopmannen bij te staan. In de toekomst is de groene trui wel een doel, maar ik ben nog jong en mijn kansen komen nog."

  Het is onmogelijk om punten te pakken in elke tussensprint en ondertussen de kopmannen bij te staan. 

  "Ik weet niet of ik me zal mengen in openingsrit"

  De openingsrit in Nice biedt toch kansen voor Van Aert. Als het tot een massasprint komt, heeft Van Aert een unieke kans op de ritzege en het geel. "Ik ben een kanshebber in de sprint, maar het blijft de vraag of ik me zal mengen."

   

  "Ik denk dat de openingsrit van de Tour hectisch is en het belangrijk is om het eerste weekend zonder kleerscheuren door te komen. Mijn taak is om de kopmannen veilig over de streep te loodsen, zodat ze geen tijdsverlies oplopen."

   

  Brengen 3 weken in de Tour de ambities van Van Aert in de Vlaamse klassiekers niet in gevaar? "Normaal gezien heb ik genoeg tijd om te herstellen na de Tour", zegt hij. "We zullen wel zien hoe mijn lichaam reageert."