Universiteit van Vlaanderen: waarom blijven voetbaltalenten best in België?

  De Universiteit van Vlaanderen geeft aan iedereen de kans om zijn kennis over bepaalde onderwerpen bij te schaven aan de hand van korte, behapbare colleges. Sporteconoom Matteo Balliauw onderzocht in een nieuwe aflevering de slaagkansen van jonge Belgische voetballers in het buitenland.

  Elk jaar lees je wel berichten van 15- of 16-jarige Belgische voetballers die voor een topclub in het buitenland, vaak Engeland, kiezen. Doorgaans is dat bericht het laatste wat van hen vernomen wordt.

   

  Sporteconoom Matteo Balliauw heeft samen met zijn collega's Sunčica Vujić en Laurenz Van Looveren van de Universiteit Antwerpen onderzoek gedaan naar het financiële én sportieve succes van Belgische voetbaltalenten in Engeland, Frankrijk en Nederland en dat vergeleken met spelers die gewoon in België blijven.

   

  "De financiële druk om de stap naar Engeland te zetten is groot, maar het Eldorado van het voetbal blijkt toch niet zo rooskleurig te zijn."

  Bekijk hieronder het college