Tourorganisatie stuurt ploegen dan toch niet naar huis bij 2 besmettingen

  Bora-Hansgrohe werd al eens geconfronteerd met een vals-positieve test.

  Het draaiboek van Tourorganisator ASO met richtlijnen en maatregelen is wat aangepast. Een Tourploeg met twee (al dan niet vermoedelijke) positieve gevallen moet dan toch niet afdruipen.

  "Als twee of meer leden van een team sterke vermoedelijke symptomen laten opmeten of positief hebben getest, dan wordt het betrokken team uitgesloten", stond in het oorspronkelijke document van ASO. 

   

  Maar het risico op vals-positieve tests is groot. Bora-Hansgrohe kwam bijvoorbeeld niet aan de start van de Bretagne Classic, maar uiteindelijk bleek Oscar Gatto dan toch niet besmet met het coronavirus.

   

  ASO wil niet het risico lopen om teams onterecht uit de Tour te wippen en schrapt de omstreden regel. De dokters moeten voor en na elke etappe wel nog een inschatting maken van de gezondheidstoestand van de renners en stafleden.