Pieter Heemeryck verdedigt titel op Challenge Davos: "Gevoel is supergoed"

  Pieter Heemeryck is de titelverdediger in Davos.

  Komend weekend staat in Davos de eerste grote halve triatlon van het jaar op het programma en met Pieter Heemeryck heeft België meteen een kandidaat-winnaar. "De bezetting is wel heel groot, omdat het de eerste topwedstrijd is sinds lang."

  Pieter Heemeryck is een van de coming men in België wat de langere afstanden in het triatlon betreft. Dat bewees hij vorig jaar nog met zijn zege in de Challenge Davos. Nu is hij terug in Zwitserland, om zijn titel te verdedigen.

   

  "Omdat het de eerste topwedstijd sinds lang is, is de bezetting dit jaar wel heel groot", zegt hij aan Sporza. "Er doen zeker 5 atleten mee die top 10 kunnen halen op een WK."

   

  Grootste blikvanger is ex-Hawaï-winnaar Sebastian Kienle. "De wereldrecordhouder op de halve triatlon, Kristian Blummenfelt, heeft wel net afgezegd, maar er is ook nog een Andreas Dreitz of een Robin Zepuntke, een ex-profrenner."

  Er doen zeker 5 atleten mee die top 10 kunnen halen op een WK.

  Pieter Heemeryck

  2.000 hoogtemeters in amper 50 kilometer

  Tegen die toppers moet Heemeryck optornen. "Het gevoel is alvast supergoed, maar dat kan natuurlijk snel veranderen. In juli ben ik ook voor het eerst naar de bergen geweest op stage, om eens te zien wat het effect van zo'n hoogtestage heeft op mij. Daar heb ik een positief gevoel aan overgehouden."

   

  "Bovendien ligt het parcours in Davos mij. De Flüelapas wordt langs 2 kanten beklommen, wat bijna 2.000 hoogtemeters geeft voor amper 50 kilometer fietsen."

   

  Heemeryck werd naast zijn zege van vorig jaar ook al 2 keer tweede. "Het podium moet opnieuw het mikpunt zijn, ook al is het wat gissen naar de vorm van de andere atleten. Hoe zijn zij uit de break gekomen? Iedereen is alvast heel hongerig."