Naesen krijgt kansen in Tour: "Excuus kwijt dat ik voor kopman moet rijden"

  Oliver Naesen mikt op een ritzege in de Tour.

  AG2R stemt zijn volledige Tour niet meer af op kopman Romain Bardet. En dat biedt kansen voor aanvallers, zoals Oliver Naesen. "Ik ben niet zenuwachtiger omdat ik nu meer mijn eigen ding mag doen. Ik kijk er zelfs naar uit", zegt hij 

  Romain Bardet droeg lang de Franse hoop op zijn schouders met een tweede plek in 2016 en een derde plek in 2017. Maar vorig jaar stelde de Fransman teleur met een 15e plek in het eindklassement. Bardet won wel de bergtrui als troostprijs en daarom gaat AG2R in 2020 voluit voor ritzeges.

   

  "Het gaat niet meer om het algemene klassement", zegt ploegmaat Oliver Naesen. "We mikken meer op ritzeges. Bardet is wel nog onze kopman, maar we zitten niet meer gevangen in een keurslijf om zo weinig mogelijk tijd te verliezen."

   

  "We hebben nu een heel andere aanpak. Vroeger was er altijd die stress in elke etappe om geen tijd te verliezen, nu zal dat niet leven en willen we een ritzege. Voor Romain maakt het niet meer uit of hij vijfde of zesde wordt in de Tour. Hij zal meer plezier beleven aan een ritzege."

   Bardet is wel nog onze kopman, maar we zitten niet meer gevangen in een keurslijf om zo weinig mogelijk tijd te verliezen.

  Naesen: "Ik moet het nu ook nog waarmaken"

  De ommezwaai bij AG2R heeft ook gevolgen voor Naesen. "Een aantal andere jongens van de ploeg krijgen nu meer vrijheid om zelf hun kans te gaan. Ik ben daar bij en ik kijk er naar uit."

   

  "Het was natuurlijk wel altijd een mooi excuus om te zeggen dat ik voor mijn kopman moest rijden en ik zal nog wel werken voor Bardet, maar ik krijg ook ritten waar ik mijn ding kan doen. Ik moet het nu ook waarmaken."

   

  Naesen heeft nog geen specifieke ritten met rood aangekruist. "Dit is een Tour waarin aanvallers meer kansen hebben dan andere jaren en ik denk niet dat de klassementsrenners zich al met geel zullen bezig houden in de eerste week. Ik ben niet zenuwachtiger omdat ik nu meer mijn eigen ding mag doen. Ik kijk er zelfs naar uit."