Jasper Philipsen na val op EK: "Een misterverkiezing zit er even niet in"

  Jasper Philipsen is een stuk tand kwijt.

  Jasper Philipsen heeft gisteren niet mee kunnen sprinten voor de Europese titel. "Jammer, want ik voelde me goed", reageert de 22-jarige coureur, die stevig gevallen is.

  Nog voor de finale goed en wel begonnen was, moest Jasper Philipsen al opgeven. "Het was een stevige smak", getuigt hij, "maar het hoort er helaas bij."

   

  "Ik heb nu wat pijn aan mijn pols en mijn enkel, rechts zit ik met schaafwonden. Een groot probleem zal het niet vormen voor de komende weken", vermoedt de jonge renner.

   

  Op Instagram postte Philipsen ook een foto van een gebroken tand. "Meedoen aan een misterverkiezing zit er wel niet in", lacht hij.

   

  Uiteindelijk draaide het Europees kampioenschap in Frankrijk uit op een sprint, de specialiteit van Philipsen. "Ik had graag meegespurt voor de Europese titel, want ik voelde me goed."

   

  "Ik had nog wel iets voor mekaar gekregen", denkt hij. "Zeker omdat Oli (Naesen, red) en Jasper (Stuyven, red) nog wel hebben kunnen meespelen."

  VIDEO: Belgen Philipsen en Meurisse betrokken in valpartij

  "Nog even afwachten voor Druivenkoers en Brussels Classic"

  Volgend weekend staat Jasper Philipsen op de startlijst van de Druivenkoers in Overijse en de Brussels Cycling Classic.

   

  "Dat is nog even afwachten", stelt de 22-jarige renner. "Daarna komt het wel weer goed. In de aanloop naar het Belgisch kampioenschap heb ik twee rustige weken op het programma staan."

   

  Het BK vindt plaats op dinsdag 22 september, net na de Ronde van Frankrijk.

  Jasper Philipsen gisteren voor de start van het EK.