Noorse belofte Hvideberg doet wat Van der Poel niet lukte, Meeus 7e op kletsnat EK

  Jonas Hvideberg finisht in de regen.

  In tegenstelling tot op het Europees kampioenschap bij de profs hebben de beloften geen massasprint geserveerd in Plouay (Fra). De 21-jarige Noor Jonas Iversby Hvideberg bleef het peloton nipt voor. Jordi Meeus werd 7e en eerste Belg.

  De Noorse beloften hebben een prima EK gereden. Andreas Leknessund, die in de toekomst voor Team Sunweb koerst, won de tijdrit in Plouay, vandaag mocht zijn ploegmaat Jonas Hvideberg victorie kraaien. Na 10 rondjes van 13,7 kilometer was hij het peloton te slim af.

   

  Net als bij de profs leek de wedstrijd op een massasprint uit te draaien, maar dat was zonder Hvideberg gerekend. In tegenstelling tot Van der Poel gisteren wist hij zijn vlucht wel tot op de streep vol te houden.

   

  Samen met de Deen Charming en de Tsjech Repa bleef de Noor net uit de klauwen van het aanstormende peloton. Na zilver vorig weekend op het Noors kampioenschap legde Hvideberg nu beslag op de eerste plaats.

   

  De pelotonsprint op het kletsnatte circuit was een prooi voor de 19-jarige Est Pajur. Jordi Meeus eindigde als 7e en eerste Belg. Een kleine teleurstelling voor de 22-jarige renner uit Lommel die eerder deze maand twee sprints won in de Ronde van Tsjechië.

  Uitslag EK mannnen beloften
  1. Jonas Hvideberg (Noo) 137 km in 3u11'17"
  2. Anthon Charming (Noo)  
  3. Vojtech Repa (Tsj) op 2"
  4. Markus Pajur (Est) 3"
  5. Olav Kooij (Ned)  
  6. Jason Tesson (Fra)  
  7. Jordi Meeus  
  8. Colin Heiderscheid (Lux)  
  9. Carlos Salgueiro (Por)  
  10. Michele Gazzoli (Ita)  
  35. Stan Van Tricht  
  44. Florian Vermeersch  

  De finish van Jordi Meeus:

  De Belgische selectie: