Ex-coach: "Moeilijke loting voor Kim Clijsters, ze zal 100% fit moeten zijn"

  Kim Clijsters neemt het op tegen de nummer 27 van de wereld.

  Kim Clijsters heeft een uitnodiging voor de US Open gekregen, maar de 3-voudige winnares zal haar ticket voor de tweede ronde niet zomaar in de schoot geworpen krijgen. Haar ex-coach Wim Fissette schat haar eerste tegenstandster, Jekaterina Aleksandrova (WTA-27), hoog in.

  Kim Clijsters (37) ondervond nog te veel last van een blessure aan haar buikspieren om in actie te komen in Cincinnati. Ze start dan ook met veel vraagtekens aan de US Open (31 augustus - 13 september), haar eerste grandslamtoernooi sinds haar tweede comeback.

   

  In de eerste ronde kijkt ze de Russin Jekaterina Aleksandrova in de ogen. "Een moeilijke loting", vindt Wim Fissette, haar coach bij haar eerste comeback in 2009 en momenteel trainer van Naomi Osaka.

   

  "Aleksandrova staat al een heel jaar goed te spelen. In het begin van het jaar maakte ze indruk en ook na de lange pauze speelt ze goed. Ze heeft al heel wat wedstrijden gewonnen en speelt op een agressieve manier."

  Aleksandrova heeft al heel wat wedstrijden gewonnen en speelt op een agressieve manier.

  Wim Fissette

  (lees voort onder de foto)

  Jekaterina Aleksandrova in actie op de terreinen van de US Open.

  "Ik blijf overtuigd van haar kwaliteiten"

  "Kim daarentegen moet afwachten hoe fit ze is", gaat Wim Fissette voort. "Heeft ze kunnen trainen met of zonder opslag? Het is niet evident om wedstrijden te winnen als je niet 100 procent bent. 10 jaar geleden konden de toppers nog winnen als ze maar 70 of 80 procent waren, die tijden zijn voorbij."


  "Kim zal 100 procent fit moeten zijn en een heel goede wedstrijd moeten spelen. Maar ik blijf overtuigd van haar kwaliteiten. Op een goede dag kan ze het veel speelsters lastig maken. Maar het wordt dus afwachten."