Brendan Lawlor is eerste golfer met beperking op European Tour: "Geweldige eer"

  Brendan Lawlor debuteert op de European Tour.

  De Ier Brendan Lawlor heeft voor een primeur gezorgd op het UK Championship. De 22-jarige Ier is de eerste golfer met een beperking die deelneemt aan de European Tour. "Dit is een geweldige eer", zegt Lawlor.

  Brendan Lawlor werd geboren met het Ellis-Van Creveld-syndroom, een aandoening aan de botten waardoor mensen kleiner dan normaal worden en kortere ledematen hebben.

   

  Maar dat weerhield Lawlor er niet van om professioneel golf te spelen. Hij is de nummer 4 op de wereldranglijst van golfers met een beperking en kreeg een invitatie voor het UK Championship, een toernooi van de European Tour waar ook Nicolas Colsaerts aan de slag is.

   

  "Het is een geweldige eer om hier te mogen deelnemen en alle golfers met een beperking te mogen vertegenwoordigen", reageert Lawlor. "Ik hoop dat ik enkele mooie rondjes kan slaan en dat ik kan tonen dat golfers met een beperking op hun manier zeer getalenteerd zijn. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze kans."