34-jarige Tour-debutant Ben Hermans: "Mik op lastige bergritten"

  Ben Hermans kijkt uit naar zijn eerste Tour.

  Ben Hermans staat op zijn 34e voor zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. De renner van Israel Start-Up Nation hoopt op een ritzege in de bergen. Ook Tom Van Asbroeck staat voor zijn eerste Tour. "Ik ben enorm blij en trots."

  Ben Hermans kende een moeilijke seizoenstart. Hij kwam ten val kwam in de 3e etappe van de Tour Down Under en liep daarbij een sleutelbeenbreuk, een complexe schouderfractuur en twee gebroken ribben op.

   

  Daarna kwam hij niet meer aan koersen toe door de coronacrisis. Hij hervatte de competitie in de Ronde van Burgos, waar hij 7e werd in het eindklassement en deed het ook goed in de Ronde van Lombardije met een 9e plaats. In de Tour zal hij vooral in dienst moeten rijden van Daniel Martin.

   

  "Daniel is onze kopman in de bergritten van deze Tour", zegt ploegleider Eric Van Lancker, "maar Ben (en Krists Neilands) zullen af en toen enkele vrije dagen krijgen waarin ze hun kans mogen gaan in de bergen en op ritwinst mogen mikken. Op de andere dagen zullen ze Dan bijstaan."

  Hermans zelf kijkt uit naar zijn debuut. "Ik mik vooral op de lastige bergritten, de ritten waarin je veel cols moet bedwingen. In deze Tour starten we met 8 strijdvaardige renners die hun kans mogen gaan en we zullen ook allemaal werken voor elkaar, om die ritzege voor de ploeg te pakken."

   

  In de vlakke etappes rekent het team op André Greipel, die met Tom Van Asbroeck ook een debutant heeft als leadout in de sprint. "Ik ben enorm blij en trots dat ik hier in de Tour mag zijn, dat de ploeg me geselecteerd heeft voor de grootste wedstrijd van het jaar."

   

  "Ik koers hier vooral in een dienende rol en zal de kopmannen van het team bijstaan, al weet je nooit wat er kan gebeuren in de Tour. Hopelijk kunnen we onze kleuren tonen in onze eerste Tour de France met deze ploeg en trots terugblikken op het einde van de rit."