Ook Nishikori laat US Open links liggen, ondanks negatieve coronatest

  Kei Nishikori wil op een rustig tempo de trainingen hervatten.

  Kei Nishikori (ATP 31) neemt volgende week niet deel aan de US Open (31 augustus - 13 september). De Japanner, in 2014 nog finalist in New York, voelt zich niet klaar om vijfsetters te bekampen.

  Nishikori testte midden augustus nog positief op het coronavirus en moest in quarantaine gaan. Net voor de start van de US Open kan de Japnner wel een negatieve test voorleggen, maar toch neemt hij niet meer deel aan het grandslamtoernooi.

   

  "Ik ga nu op een rustig tempo de trainingen hernemen. Ondanks het goede nieuws heb ik samen met mijn entourage beslist te passen voor het US Open. Na zo'n lange pauze zou het onverstandig zijn mijn comeback te maken in een toernooi met vijfsetters."

   

  Nishikori verloor in 2014 nog de finale van de US Open tegen Marin Cilic. In 2016 en 2018 sneuvelde hij in de halve finales. 

   

  Nishikori is niet de eerste topper die past voor de US Open. Rafael Nadal richt zich op het gravelseizoen, Roger Federer kampt met een knieblessure en ook Nick Kyrgios haakte af. Bij de vrouwen ontbreken onder meer nummer 1 Ashleigh Barty, Jelena Ostapenko en Elina Svitolina.