Antetokounmpo is Verdediger van het Jaar, Clippers zetten puntjes op de i

  Giannis Antetokounmpo

  In de NBA is Milwaukee-speler Giannis Antetokounmpo verkozen tot Defensive Player of the Year, de beste verdediger van het voorbije seizoen. In de play-offs hebben de LA Clippers dan weer furieus gereageerd na de nederlaag van eerder deze week tegen Dallas.

  Giannis Antetokounmpo werd vorig seizoen al verkozen tot MVP, de beste speler in de NBA. Nu mag de alleskunner van de Milwaukee Bucks dus ook de trofee van beste verdediger in zijn prijzenkast zetten. Antetokounmpo liet in de stemming Anthony Davis en en tweevoudig winnaar Rudy Gobert ver achter zich.

   

  Antetokounmpo plukte dit seizoen gemiddeld 13,6 rebounds per wedstrijd en was ook goed voor 1 block en 1 steal per match. Ook de defensieve rating van Milwaukee wanneer Antetokounmpo op het terrein staat is opvallend. De Bucks staan per 100x balbezit van de tegenstander 96,5 punten toe. Niemand doet beter. Er is ook geen enkele speler die zijn directe tegenstander tot een lager shotpercentage dwingt dan Antetokounmpo.

   

  De Griek boezemt dus zowel in aanval als verdediging angst in. "En ik denk dat ik nog veel beter kan worden", waarschuwt hij. "Ik kan nog meer shots afblokken of nog meer steals pakken. Op defensief vlak was het wel mijn beste seizoen ooit, maar er is altijd ruimte voor progressie."

   

  Antetokounmpo is overigens ook opnieuw de favoriet om MVP van het seizoen te worden. In het verleden werden enkel Hakeem Olajuwon en Michael Jordan in hetzelfde seizoen verkozen tot MVP én Defensive Player of the Year. Ook David Robinson en Kevin Garnett wonnen ooit beide trofeeën, maar niet in hetzelfde jaar.

  Clippers dienen Doncic en co van antwoord

  In de play-offs van de NBA hebben de LA Clippers afgelopen nacht stevig uitgehaald. Zondagnacht beet het team uit LA nog in het zand tegen de Dallas Mavericks van wonderboy Luka Doncic, maar vannacht waren de rollen omgekeerd.

   

  Dallas, nog altijd zonder de geblesseerde Kristaps Porzingis, kreeg een 154-111-pandoering om de oren. De fel bekritiseerde Paul George was de topschutter van de Clippers met 35 punten. Kawhi Leonard was ook op de afspraak met 32 punten. Luka Doncic scoorde 22 punten voor de Mavericks, die nu 3-2 in het krijt staan in de 1e ronde.

   

  Ook de Denver Nuggets boekten een broodnodige zege vannacht. Onder impuls van het duo Murray-Jokic, samen goed voor 73 punten, klopten de Nuggets Utah met 117-107. Utah leidt nog wel steeds met 3-2. Wie als eerste 4x wint, stoot door naar de halve finales in het Westen.