Lyon klopt PSG en gaat voor 5e CL-titel op een rij, Cayman op bank

  De 31-jarige Janice Cayman speelt sinds dit seizoen bij Lyon, de viervoudige CL-winnaar.

  Het Olympique Lyon van Red Flame Janice Cayman heeft zich vanavond in Bilbao geplaatst voor de finale van de Champions League voor vrouwen. De viervoudige titelverdediger legde Paris Saint-Germain in een Frans onderonsje met 0-1 over de knie. Cayman kwam niet van de bank. De tegenstander zondag is Wolfsburg.

  De Final 8 van het kampioenenbal voor vrouwen vindt plaats in het Spaanse Baskenland. De Franse teams PSG en Lyon zakten voor hun halve finale af naar Bilbao. De Franse clash barstte in de 2e helft los. Meteen na een rode kaart bij PSG sloeg Lyon toe. Aanvoerster Wendie Renard (67.) kopte onhoudbaar binnen.

   

  Ook bij de 4-voudige bekerhouder viel nog een rode kaart, maar de zege ontglipte Lyon niet meer. Het team van Cayman, die net als in de kwartfinale tegen Bayern München niet in actie kwam, gaat voor de 5e keer op een rij naar de finale.

   

  Daarin neemt Lyon het op tegen Wolfsburg uit Duitsland. De tweevoudige winnaar en tweevoudige verliezend finalist (tegen Lyon) van de Champions League wipte gisteren Barcelona met 1-0. De finale vindt zondagavond (aftrap 20.00u) plaats in San Sebastian.

   

  Cayman is een 31-jarige spits. Ze is bezig aan haar eerste seizoen in Lyon, daarvoor was ze bij Montpellier. Voor België scoorde ze al 30 keer in 103 interlands.