Handbalbond: "Competitiestart in oktober, november of begin volgend jaar"

  Het weekend van 10-11 oktober, dat van 14-15 november of pas begin volgend jaar, dan zien we weer competitiehandbal.

  De Belgische Handbalfederatie (KBHB) heeft 3 scenario's uitgewerkt over de heropstart van de competities in deze coronatijd. Ofwel wordt er weer gehandbald in oktober, anders is het in november of in het slechtste geval begin volgend jaar. Dat maakte de KBHB bekend.

  Volgens het ideale scenario kan de competitie tijdens het weekend van 10 en 11 oktober starten. Als die deadline vanwege de coronacrisis niet gehaald wordt, kan de competitiestart verschoven worden naar het weekend van 14 en 15 november.

   

  In het worstcasescenario wordt de competitie pas begin volgend jaar opgestart. In dat geval worden alle competities, van nationale tot liga's, ingedeeld in poules zodat er minder speeldagen moeten worden afgewerkt.

   

  De BENE-League zal alvast op 10-11 oktober van start gaan. De laatste handbal in ons land werd gegooid in maart. Op 20 maart besliste de bond om alle nationale, regionale en provinciale competities stop te zetten.