Axana Merckx gaat in Brugge zwemmen onder succesvol trainersduo

    De familienaam Merckx doet in de sportwereld heel wat belletjes rinkelen.

    Axana Merckx, de kleindochter van wielerlegende Eddy Merckx, zet haar zwemcarrière voort bij de Brugse Zwemkring. Ze komt er onder de vleugels van coach Stefaan Obreno en assistent Stefaan Maene.

    Axana Merckx (19) was vorig jaar een van de lichtpuntjes op het BK zwemmen. Momenteel traint ze nog in Tucson aan de University of Arizona, waar ze ook studeert. Maar binnenkort stapt ze over naar de Brugse zwemkring.

     

    De kleindochter van Eddy Merckx komt er in goede handen bij Stefaan Obreno, tussen 2005 en 2011 toptrainer bij de Vlaamse Zwemfederatie. Hij krijgt in Brugge zijn ex-pupil Stefaan Maene als assistent. Maene zwom in 1992 nog het Belgisch record op de 200 meter rugslag in de reeksen van de Olympische Spelen in Barcelona.