• home
 • video
 • pas verschenen

  Overzicht: wanneer begint het nieuwe voetbalseizoen in het buitenland?

  In België is het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League al 3 speeldagen ver en sinds afgelopen weekend wordt er ook in de Ligue 1 opnieuw gevoetbal. Wanneer wordt er opnieuw gevoetbald in de andere grote Europese competities? Ontdek het hier.

  Bundesliga: 18 september

  De Bundesliga was de eerste grote competitie die tijdens de coronacrisis weer van start ging en wordt een van de laatste om het nieuwe seizoen af te trappen.

   

  Op vrijdag 18 september neemt titelverdediger Bayern het thuis op tegen Schalke in de opener van het seizoen 2020-2021.

   

  Eind september (30/09) staat ook nog de Supercup op het menu. Kampioen Bayern neemt het dan op tegen verliezend bekerfinalist Dortmund.

  Premier Leauge: 12 september

  Geen vooruitgeschoven wedstrijd zoals in Duitsland in de Premier League, die op 12 september weer met volle kracht van start gaat met 6 wedstrijden tegelijk. De blikvanger is het duel tussen kampioen Liverpool en promovendus Leeds United.

   

  Wie niet zo lang kan wachten op Engels topvoetbal wordt komend weekend al op zijn wenken bediend met de Community Shield. Wembley is zaterdagavond het toneel voor het duel tussen bekerwinnaar Arsenal en landskampioen Liverpool.

  Serie A: 19 september

  Er is nog geen kalender bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen in de Serie A. Dat gebeurt wellicht op 1 september.

   

  Wat wel al vaststaat: de competitie hervat in het weekend van 19 en 20 september. Juventus is de titelverdediger.

   

  Ook voor de Italiaanse Supercup tussen Juventus en Napoli is er voorlopig nog geen datum.

  Eredivisie: 12 september

  Ook op de Eredivisie is het nog een poosje wachten. In Nederland start het nieuwe seizoen op zaterdag 12 september. AZ, de nummer 2 van het vorige seizoen, neemt het dan op tegen Utrecht.

   

  Kampioen Ajax opent een dag later met een verplaatsing naar Sparta Rotterdam.

   

  De Johan Cruijff-schaal, de Nederlandse Supercup, wordt dit jaar niet gespeeld door de coronapandemie.

  Primera Division: 12 september

  Net als in Italië is er in Spanje nog geen kalender bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen in de Primera Division. Liefhebbers van La Liga mogen wel al 12 september in hun agenda noteren, want op die dag staat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma.

   

  In Spanje moet er overigens ook nog een wedstrijd van het vorige seizoen afgewerkt worden. De bekerfinale tussen Real Sociedad en Athletic Bilbao moet nog een plaatsje krijgen op de kalender.

  Real Madrid is de titelverdediger in Spanje.

  Real Madrid is de titelverdediger in Spanje.

  Europees voetbal: wachten tot oktober

  Op de Champions League en de Europa League is het nog een poosje wachten. De voorrondes zijn al aan de gang, de loting voor de groepsfase van het kampioenenbal vindt plaats op 1 oktober. Een dag later wordt er ook geloot voor de groepsfase van de Europa League.

   

  De eerste speeldag in de Champions League is op 20 en 21 oktober, de Europa League volgt op 22 oktober.

   

  Op 24 september is er wel al de Europese Supercup tussen CL-winnaar Bayern München en EL-laureaat Sevilla. Het wordt de eerste UEFA-wedstrijd in maanden waarbij een beperkt publiek wordt toegelaten.

  Bayern won zopas de vorige editie van de Champions League.

  Bayern won zopas de vorige editie van de Champions League.