Kobe Bryant Day 24/8 inspireert LeBron James en Lakers: "Hij was in gebouw"

  24 en 8 waren de 2 rugnummers van Lakers-icoon Kobe Bryant, die begin dit jaar overleed.

  24 augustus - 24/8 - is tot "Kobe Bryant Day" gedoopt in de VS, naar zijn 2 rugnummers. Dat inspireerde de Lakers tot een prestatie in de spirit van hun verongelukte clubicoon in hun 4e play-offduel tegen Portland. Op een gegeven moment stond er 8-24 op het scorebord: "Toen wist ik dat hij bij ons was", reageerde een emotionele LeBron James.

  James kwam naar de wedstrijd in een shirt van Bryant, die begin dit jaar tragisch omkwam in een helikoptercrash. King James droomt ervan in de voetsporen te treden van Bryant, die 5 keer NBA-kampioen werd met de Lakers. Al in de eerste helft maakten de gemotiveerde Lakers - gehuld in het Black Mamba-uniform dat Bryant zelf nog ontwierp - het verschil: 80-51.

   

  Dat liet James toe om slechts 26 minuten mee te doen, maar daarin was hij wel goed voor 30 punten (4 op 5 driepunters), 10 assists en 6 rebounds. Daarmee werd LeBron James de eerste Laker met 30+-punten en 10+-assists in een play-offgame sinds... Bryant in mei 2010. Anthony Davis en Kyle Kuzma deden daar elk nog 18 punten bij.

   

  Met een eindscore van 135-115 zetten de Lakers de Blazers met de rug tegen de muur. Het is nu 3-1 in hun eerste ronde, de Lakers hebben nog 1 overwinning nodig om door te stoten. De Blazers kwamen er nooit aan te pas, sterspeler Damian Lillard (11 ptn) sukkelde duidelijk met zijn knie.

  "Dit stond in de sterren geschreven"

  En er hing nog meer Bryant-magie over de wedstrijd. Op een gegeven moment stond er 8-24 op het scorebord. "Toen wist ik dat hij in het gebouw was", kon James zijn ogen niet geloven. "Het is een eer om het Lakers-shirt aan te trekken en vandaag was het dat nog meer."

   

  "Daags na Bryants verjaardag en op 24/8 stonden de sterren gunstig voor ons. Ik houd altijd het scorebord in het oog en toen er 8-24 stond, wist ik dat hij bij ons was. Dit was een mooie avond voor onze club. We zullen ons deze match altijd herinneren." (lees voort onder tweets)

  LeBron James arriveerde voor de match in het shirt van Kobe

  Miami Heat stoot door naar 2e ronde

  Miami Heat bereikte gisteren de volgende ronde van de play-offs. Miami won ook het vierde duel met de Indiana Pacers (99-87) en besliste daarmee de best-of-7-serie.

   

  In de halve finales van de Eastern Conference neemt Miami Heat het op tegen de winnaar van de serie tussen de Milwaukee Bucks en Orlando Magic. De Bucks, de beste ploeg in de reguliere competitie, nam een 3-1 voorsprong tegen Orlando met 121-106. Giannis Antetokounmpo maakte 31 punten voor de Bucks en pakte ook nog eens 15 rebounds.

   

  Oklahoma City Thunder trok de stand in de serie tegen Houston Rockets weer gelijk (2-2). De Rockets hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen, maar duel drie en vier waren voor de ploeg uit Oklahoma. De Rockets dropten gisteren nochtans 58 bommen, een record in de NBA. Maar er gingen maar 23 driepunters binnen. De laatste op de buzzer: 117-114-verlies.