Jumbo-Visma versterkt zich nog wat meer met rondetalent Sam Oomen

  Het Nederlandse klimtalent reed de voorbije 5 jaar bij Sunweb.

  Jumbo-Visma is al sterk, maar blijft bouwen aan nog een betere ploeg. De Nederlandse ploeg van Wout van Aert heeft zich voor de komende 3 seizoenen verzekerd van een van de beste Nederlandse klimmers: Sam Oomen. "We willen hem begeleiden richting de wereldtop." De 25-jarige Oomen reed de voorbije 5 jaar voor Team Sunweb.

  Het Nederlandse rondetalent gaf aan toe te zijn aan een volgende stap in zijn carrière. "Ik heb 5 goede en fijne jaren gehad bij Team Sunweb. Aan mijn toekomst denkend, voelt het echter als het juiste moment om te kiezen voor een nieuwe stap."

   

  "Het is top dat ik deze nieuwe stap kan zetten bij Team Jumbo-Visma. De kennis, de filosofie, de liefde voor de sport en het vertrouwen dat ik voel bij deze ploeg, hebben me ervan overtuigd dat dit de juiste ploeg voor me is."

   

  "Ik verheug me er enorm op om aan de slag te gaan in een nieuwe omgeving, met veel nieuwe gezichten maar ook met een aantal oude bekenden."

   

  "De blijdschap is wederzijds", bevestigde Merijn Zeeman, sportief directeur bij Jumbo-Visma. "Sam is het grootste jonge Nederlandse rondetalent. Wij volgden hem al enkele jaren met grote interesse. Wij zijn heel blij dat hij nu voor ons gekozen heeft."

   

  "We zijn ervan overtuigd dat Sam met de juiste begeleiding nog veel beter kan worden. We willen hem geleidelijk begeleiden richting de wereldtop."

   

  Oomen won in 2016 in zijn eerste profjaar meteen de Ronde van de Ain. In 2018 werd hij negende in de Giro. Nadien sukkelde hij met een vernauwde slagader, waardoor grote prestaties uitbleven. In 2019 brak hij ook zijn heup.