Ineos en Jumbo-Visma sturen kat naar Bretagne Classic en krijgen 50.000 euro boete

    Bij Ineos zitten ze al volledig met de Tour de France in hun hoofd.

    Ineos en Jumbo-Visma zijn er niet in geslaagd een ploeg bijeen te krijgen om deel te nemen aan de Bretagne Classic. Omdat WorldTour-ploegen verplicht zijn om deel te nemen aan koersen van het hoogste niveau krijgen ze dan ook een fikse boete.

    Enkele dagen voor de start van de Tour de France hadden ze bij Ineos en Jumbo-Visma wel andere katten te geselen dan de Bretagne Classic. Beide teams stuurden dan ook een van die katten richting het noorden van Frankrijk.

     

    Hiermee zondigen Ineos en Jumbo-Visma tegen het reglement van de UCI, dat WorldTour-ploegen verplicht om deel te nemen aan eendagskoersen in de WorldTour. De boete van 50.000 euro nemen ze er blijkbaar met de glimlach bij.