Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Elise Mertens vanuit tennisbubbel: "We mogen het hotel niet verlaten"

 di 25 augustus 2020 16:37
Elise Mertens aan het werk in New York.
Elise Mertens maakt deel uit van de laatste 16 deelnemers op het WTA-toernooi van Cincinnati

Elise Mertens moet zich in New York houden aan strenge regels. Voor haar achtste finale tegen Veronika Koedermetova stond er nog een coronatest op de agenda. "Maar ik denk dat het nooit 100% veilig zal zijn."

Het gaat er serieus aan toe in New York voor het WTA-toernooi van Cincinnati. "We mogen het hotel niet verlaten, maar de organisatie zorgde wel voor een buitenpleintje", beschrijft Elise Mertens. 

 

"Als je dat buitenpleintje verlaat, lig je uit het toernooi. Straks moet ik nog een coronatest afnemen. Dus het is echt wel goed georganiseerd."

 

De aanwezigheid van publiek mist Mertens wel, maar ze laat het niet aan haar hart komen. "Ik heb altijd graag dat er publiek is, dat er fans zijn die je aanmoedigen. Vooral op Roland Garos want daar komen veel Belgen kijken."

 

"Maar ik ben er wel mentaal op voorbereid dat er nu niemand zit. Dat er slechts twee personen voor me juichen. Ik probeer dat zo wat te benutten", vertelt de tennisster. 

De kans op besmetting bestaat, maar we doen er alles aan om onszelf veilig te houden.

Elise Mertens

"We hebben ook geen lijnrechters. Er wordt elektronisch geroepen. Dat is wel grappig om te zien. Al ben ik heel blij dat we mogen spelen."

 

"Ik denk dat het nooit 100% veilig zal zijn. De kans op besmetting bestaat, maar we doen er alles aan om onszelf veilig te houden. Het is elke keer een beetje afwachten wanneer je een nieuwe test moet doen", besluit Mertens.

Elise Mertens schakelde gisteren Kristina Mladenovic uit na 2,5 uur.

Rond 17 uur onze tijd neemt ze het in de achtste finales op tegen de Russische Veronika Koedermetova. 

Bekijk hier het volledige interview: