"Persoon is een apart figuur, het enige gevaar is dat ze te lang blijft boksen"

  Delfine Persoon.

  Delfine Persoon.

  Delfine Persoon was heel duidelijk tijdens haar persconferentie maandag. Ze is nog niet klaar met de bokssport. Hans Vandeweghe schetste in onze podcast De Tribune een beeld van haar bijzondere persoonlijkheid. 

  "Delfine Persoon is een heel apart figuur", vertelt Hans Vandeweghe in onze podcast. "Het duurt even voor je bij haar binnen komt. Letterlijk en figuurlijk. Letterlijk in de bokszaal bij haar in Lichtervelde, naast café De Boksneuze. Daar is een aftandse brouwerij waar ze traint."

   

  "Figuurlijk duurt het even voor je haar kan opwarmen om met jou te praten, maar eens dat lukt, is ze een heel intelligente vrouw, Iemand die ook graag discussieert over dingen."

   

  "Ik had eens geschreven dat twee vrouwen die op elkaars gezicht slaan tot het bloedt, zoals Persoon en Taylor, geen reclame is voor de sport. Ik zou het mijn dochter niet aanraden. Daar was Persoon boos over. Ik zei haar dat ik haar wel respecteer als atlete en dat besefte ze ook en toen kwam ze los."

  Toen ze een buiging maakte voor Taylor, dacht ik dat ze klaar was met de bokssport. Daar is ook niets mis mee. Maar twee dagen later toont ze wat een vechtster ze is.

  "Ik vind ze een geschenk voor de Belgische sport en ik hoop dat haar bokszaal - waar ze nu opnieuw 230.000 euro voor verdiend heeft, min de belastingen – van de grond komt. Dat zal ook een sociaal project zijn."


  Zelf wil Persoon ook nog blijven boksen op het hoogste niveau, weten we sinds gisteren. "Toen ze een buiging maakte voor Taylor en veel respect toonde, dacht ik dat ze klaar was met de bokssport. Daar is ook niets mis mee. Maar twee dagen later toont ze wat een vechtster ze is."


  "Ik hoop wel dat ze niet te lang blijft kampen, dat is het enige gevaar bij boksers. Dat hebben we ook gezien bij Sugar Jackson, maar Persoon is wel een stuk slimmer. Ik wens haar al het beste."

  Download de podcast van De Tribune