Ga naar de inhoud

Andrea Pirlo wil het Juve van Conte terug, maar zonder Higuain: "Onze wegen scheiden"

Andrea Pirlo is populair bij de fans van Juventus.

Andrea Pirlo heeft zijn eerste persconferentie als trainer van Juventus gegeven. Hij gaf meteen mee dat Gonzalo Higuain vertrekt, maar dat Paulo Dybala blijft. "Ik wil dezelfde honger zien als bij het Juve van Antonio Conte."

Andrea Pirlo heeft zich uitgesproken over de toekomst van Argentijnen Gonzalo Higuain en Paulo Dybala bij Juventus: Higuain vertrekt, Dybala blijft. "Gonzalo is een groot kampioen, maar de cyclus is afgelopen", zei Pirlo.

 

Hij deed zijn verklaringen na een gesprek "onder vier ogen" met de 32-jarige Argentijn. "Ik bewonder hem, maar we hebben besloten dat onze wegen zullen scheiden." Higuain trok in 2016 van Napoli naar Juve, en werd in die periode uitgeleend aan AC Milan en Chelsea.

 

Pirlo, die aan zijn eerste persconferentie toe was sinds zijn aanstelling, zei ook nog dat "Dybala nooit te koop is geweest". "Voor mij is hij een belangrijke speler", klonk het.

"Ik wil het DNA van hard werken en opoffering terug"

Ondanks de 9e titel op een rij was het seizoen niet goed voor Juventus en Pirlo wil de tijd als het ware terugdraaien. Hij wil dat de spelers dezelfde motivatie tonen als het Juventus-team waarin hij speelde, onder Antonio Conte.

 

"Ik zal werken op het trainingsveld, maar evenzeer op het mentale aspect. Misschien kunnen we dezelfde honger en verstandhouding creëren als onder Conte. Ik wil dat DNA van hard werken en opoffering terugbrengen."

 

Pirlo zei dat hij voor zijn eerste training van maandag al met alle spelers, ook Cristiano Ronaldo, had gesproken. "We hebben de komende weken nog genoeg tijd voor gesprekken. Ik wil het enthousiasme terugbrengen, dat is een beetje verdwenen uit deze groep."

 

"Ik wil een positieve manier van voetballen zien en dat heb ik de spelers ook verteld: "Je moet altijd de bal willen en als je die niet hebt, dan moet je die zo snel mogelijk willen veroveren." Dat zijn 2 belangrijke concepten in het hoofd van een voetballer."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.