Paralympiërs tellen af naar Tokio: "De motivatie is sterker dan ooit"

  Acht paralympiërs blikken vooruit naar Tokio 2021.

  Binnen één jaar gaan in Tokio de Paralympische Spelen van start. Ook voor de Belgische paralympiërs gooide corona de voorbereiding op hun Spelen stevig overhoop, maar in een videoboodschap tonen de atleten hun eeuwige veerkracht: "Onze motivatie is onveranderd en sterker dan ooit."

  Op 24 augustus 2021 gaan in Tokio de 16e Paralympische Spelen van start. Eén jaar voor datum maakt Paralympic Team Belgium van de gelegenheid gebruik om in een videoboodschap zich tot de Belgische fans te richten.

   

  "De voorbije maanden waren voor alle Belgen bijzonder. Ook voor ons stond het leven op zijn kop", vertellen onder andere de paralympische kampioenen van Rio Laurens Devos en Peter Genyn in de video. 

   

  "Ons hoofddoel werd met een jaar uitgesteld, dat was niet gemakkelijk verteerbaar. Maar onze motivatie blijft onveranderd en sterker dan ooit. We doen er alles aan om de Belgische kleuren zo best mogelijk te verdedigen. Hopelijk kunnen we daarbij op jullie steun rekenen."

  Voorzitster paralympisch comité: "Kijken vastberaden uit naar volgend jaar"

  Anne d'Ieteren, voorzitster van het Belgische paralympisch comité, gaf een woordje uitleg bij de actie van de paralympiërs. "Iedereen had zich ijverig voorbereid en was klaar om grootse prestaties neer te zetten", zegt ze.

   

  "Dit doel stond centraal in het leven van de atleten. Het uitstel was dus een harde klap. Maar veerkracht en aanpassingsvermogen zitten in het DNA van onze beweging en onze atleten. We kijken vol vetrouwen en vastberaden uit naar Tokio 2021."

  Bekijk hier de videoboodschap van de paralympiërs: