Ga naar de inhoud

Tim Wellens mist de Tour door zware val: "Enorm ontgoocheld"

Geen Tour voor Wellens.

Slecht nieuws voor Lotto-Soudal en Tim Wellens. Door een zware val op training vrijdag raakte hij zo zwaar geblesseerd, dat hij moet afzeggen voor de Ronde van Frankrijk. Die gaat zaterdag van start. Wellens droeg vorig jaar erg lang de bolletjestrui in de Tour: "Ik ben enorm ontgoocheld."

Wellens kwam met een hoge snelheid ten val, terwijl hij trainde achter een motorfiets, meldt Lotto-Soudal. "Schaafwonden en diepe vleeswonden over het hele lichaam - vooral schouder, elleboog en knie zijn geraakt - maken fietsen onmogelijk. Wellens liep geen breuken op, maar tegen de Tour raakt de renner niet meer hersteld. Hij wordt in de Tour-selectie vervangen door Frederik Frison."

 

Wellens reed vorig jaar een schitterende Tour met 15 dagen in de bollen. Dat hij verstek moet laten gaan voor de belangrijkste koers van het jaar, komt hard aan. "Het is moeilijk te omschrijven hoe ontgoocheld ik ben. Dit moet een van mijn zwaarste valpartijen ooit geweest zijn”, zo vertelt Tim Wellens.

 

“We waren met hoge snelheid aan het trainen, toen we plots verrast werden door een oneffenheid in de weg. Mijn gangmaker kon zich nog net redden. Ik niet meer. Ik had geen tijd meer om te remmen. Aan hoge snelheid kwam ik ten val en bleef ik erg lang glijden. Het verklaart de diepe wonden."

 

"Lichte koorts en slecht slapen maken herstel tegen de Tour uitgesloten. In de Tour zelf verder herstellen is ook onmogelijk. Daarvoor zijn de eerste etappes dit jaar te zwaar. Bovendien is elke Tour-rit wel een soort wereldkampioenschap. Intussen herstellen kan je dus vergeten.”

 

“Ik was er nochtans helemaal klaar voor”, gaat Wellens verder. “Ik had mijn zinnen gezet op een ritzege. Vooral die eerste etappes naar Nice, Sisteron en Orcières-Merlette had ik in het rood aangekruist. Dat is mijn trainingsregio. Ik had al die etappes al enkele keren verkend. Vergeefs dus.”

Ik had mijn zinnen gezet op een ritzege. Vooral die eerste etappes naar Nice, Sisteron en Orcières-Merlette had ik in het rood aangekruist. Dat is mijn trainingsregio.

Tim Wellens

De Lotto-Soudal-selectie voor de Tour:

  • Steff Cras
  • Jasper De Buyst
  •  Thomas De Gendt
  • John Degenkolb
  • Caleb Ewan
  • Frederik Frison
  • Philippe Gilbert
  • Roger Kluge
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.