Paul Van Den Bosch over wattage van Mathieu van der Poel: "Nog nooit gezien"

  De wattagemeter van Mathieu van der Poel flirtte gisteren met de kaap van 400.

  Mathieu van der Poel heeft de waardes op zijn wattagemeter flink de hoogte ingejaagd tijdens zijn demonstratie op het Nederlands kampioenschap. Ook Paul Van Den Bosch is onder de indruk. "Bijna 400 watt over 180 kilometer is fenomenaal", reageert de bekende sportcoach.

  Na de grote schoonmaak van Mathieu van der Poel op het Nederlands wielerkampioenschap deelde trainer Kristof De Kegel de uitzonderlijke data op Instagram. 396 watt kwam er op het scherm.

  © Kristof De Kegel

  "Mathieu van der Poel verkeert in bloedvorm"

  "Ik heb in mijn carrière veel wedstrijden geanalyseerd, maar dit heb ik nog nooit gezien", reageert coach Paul Van Den Bosch, de man achter Sven Nys, Thibau Nys en andere topsporters.

   

  "Je ziet die waardes wel eens in finales, maar nauwelijks over een hele wedstrijd. Bijna 400 watt over 180 km is fenomenaal. Van der Poel verkeert in bloedvorm, dat kan niet anders."

   

  "Het gaat wel om normalised power", geeft Van Den Bosch aan. "De nulpunten zijn weggefilterd. Het gaat om de momenten dat een renner vol kan trappen. De momenten dat je de benen stilhoudt, in een afdaling bijvoorbeeld, tellen niet mee."

   

  "Zijn echte gemiddelde zal dus wat lager liggen, maar ik denk van Van der Poel nu harder fietst dan in de Strade of in Sanremo. Toen was hij naar zijn topvorm aan het toegroeien en ondertussen heeft hij ook wedstrijdritme opgedaan."

  Paul Van Den Bosch begeleidt o.a. de renners van Lotto-Soudal (hier op de foto: Tim Wellens).

  VIDEO: Mathieu van der Poel wint Nederlands kampioenschap met knap nummer

  Explainer: wat is watt?