Ga naar de inhoud

Bora-Hansgrohe verandert selectie niet en neemt Schachmann en Buchmann mee

 ma 24 augustus 2020 19:59
Buchmann likt zijn wonden na een val in de Dauphiné.

Bora-Hansgrohe heeft zijn achttal voor de Ronde van Frankrijk gepresenteerd. De Duitse formatie rekent op Emanuel Buchmann en Maximilian Schachmann, die allebei nochtans in de lappenmand lagen. 

Emanuel Buchmann kwam ten val in de Dauphiné, Maximilian Schachmann werd aangereden in het slot van de Ronde van Lombardije.

 

De Duitse nummer 4 van vorig jaar in de Tour kwam er relatief goedkoop vanaf met schaafwonden en kneuzingen, de intussen ex-Duitse kampioen brak zijn sleutelbeen.

 

Bora-Hansgrohe vreesde zijn twee kopmannen kwijt te raken, maar het duo raakt opgelapt.

 

"Dit is een zure terugslag geweest", zegt Buchmann. "Ik dacht dat ik de Tour moest vergeten toen ik niet meer kon rechtstaan na mijn val."

 

Buchmann blijft ondanks zijn groen licht met twijfels achter. "In de tweede rit trekken we de bergen al in. Ik kan de Tour vanaf nu enkel dag per dag bekijken."

 

Ook Schachmann is dus vrij verrassend fit genoeg bevonden. "Ik ben tevreden dat mijn ploeg het vertrouwen bewaart en me de kans geeft om te koersen. Ik hoop dat ik echt kan koersen en de pijn kan verdragen."

De 8 namen op een rijtje:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.