Sportieve Persoon: "Deze keer respecteer ik beslissing, Taylor was beter"

  De zege in New York van Taylor was controversieel, gisteren in Brentwood kon Persoon leven met de uitslag.

  Delfine Persoon heeft gisteren na een felle kamp opnieuw het onderspit moeten delven tegen de Ierse Katie Taylor, die haar 4 wereldtitels bij de lichtgewichten behoudt. Waar de 1e kamp vorige zomer in New York heel controversieel in de richting van Taylor ging, boog Persoon gisteren in Brentwood, Engeland, sportief het hoofd: "Deze keer was Taylor de beste."  

  Herbeleef de kamp van gisteren hier.

   

  Naar de revanchekamp werd fel uitgekeken door Persoon en boksminnend België. In New York verloor Persoon nipt op punten met 95-95, 96-94, 96-94, maar zijzelf en de meeste volgers vonden dat onterecht. Gisteren in de tuin van de promotor van Taylor was het puntenverschil duidelijker: 98-93, 96-94, 96-94. Persoon had fysiek de bovenhand en belegerde Taylor, de Ierse kwam eleganter uit de hoek en koos meer haar momenten.

   

  De 34-jarige Taylor bleef zo ongeslagen in 16 kampen. "Nu was mijn zege duidelijker, al was Persoon andermaal een heel lastige tegenstandster", reageerde de olympische kampioene bij Sky Sports. "Wat je ook doet, ze blijft maar komen. Ik wist dat ik tot het uiterste zou moeten gaan."

   

  "Ik bleef mijn stijl trouw en dat hielp me erdoor: ik raakte haar met zuivere slagen, al bleef ze maar aanvallen. Ik ben blij dat ik de kamprechters toch heb kunnen overtuigen, daarmee is de discussie over ons eerste gevecht ook van de baan. Het waren 2 geweldige kampen voor het vrouwenboksen."

  De discussie over ons eerste gevecht is nu ook van de baan.

  Katie Taylor

  Persoon: "Taylor won verdiend, ik miste kracht"

  Waar Persoon in New York nog erg vijandig reageerde en zich bestolen voelde, kon onze 35-jarige landgenote nu leven met de nederlaag, haar 3e verlies in 47 kampen: "Deze keer was Taylor de beste. Dus respecteer ik de beslissing en wil ik haar feliciteren. Alle respect voor haar, ze heeft verdiend gewonnen."

   

  Persoon weet wat haar de das heeft omgedaan: "Ik miste wat gewicht (ze woog 59,964 kg, red), ik heb massa's gegeten, maar kwam te weinig bij. Daardoor miste ik de kracht om haar te verslaan."

   

  "Technisch is zij duidelijk de betere en dus moest ik haar pijn doen, maar daar slaagde ik niet in. Integendeel, in de 2e ronde heeft zij mijn neus gebroken en daar moest ik nog 8 ronden mee kampen."

   

  Persoon zag het duel tegen Taylor als dé climax van haar succesvolle carrière. Wat nu? "Het eerste wat ik nu ga doen, is mijn neus laten herstellen. Wat de toekomst betreft, denk ik dat ik beter overstap naar de supervedergewichten, dat is nu meer mijn gewichtsklasse." De superveder gaat tot 58,97 kg.

  Deze keer respecteer ik de beslissing van de jury.

  Delfine Persoon