Kompany na gelijkspel: "Ik wil 0% angst zien, ze moeten met plezier voetballen"

  Kompany had zich zijn debuut waarschijnlijk anders voorgesteld.

  Vincent Kompany heeft niet kunnen debuteren met een zege als Anderlecht-coach. Wat vond Kompany van de het gelijkspel tegen Moeskroen? "De jongens die niet in de zestien stonden bij het tegendoelpunt, zullen het wel voelen", klinkt het op de persconferentie nadien.

  "Ik wil 0% angst zien, daarom ben ik hier ook"

  Een 1-1-gelijkspel. Daarmee moet Vincent Kompany het doen bij zijn debuut als coach van Anderlecht. Lang leek hij opweg naar een (matige) overwinning, maar in het ultieme slot kreeg hij het deksel nog op de neus.

   

  "Het is spijtig genoeg geen exacte wetenschap", vertelt Kompany na de wedstrijd. "We zaten goed in de match, we hadden de tweede bal en er was veel pressing. Alleen waren er niet zoveel kansen als we wilden. Maar 2 minuten voor het einde werden we bang."

   

  Anderlecht sloot de wedstrijd wel af met 76% balbezit. "We moeten leren uit deze wedstrijd", weet Kompany. "Eigenlijk bestaat er een evenwicht: de wedstrijd tegen KVM moesten we verliezen, vandaag moesten we winnen. We zochten vandaag veel vaker de diepte op, misschien niet altijd met de goeie kwaliteit."

   

  "Op het einde is het dan afhankelijk van ofwel kwaliteit ofwel de vorm van de dag. En ik geloof dat we nog steeds voldoende kwaliteit hebben voorin. Mijn bericht naar de jongens toe is dat ze dit nu als motivatie gebruiken voor de komende week. Om het met moed en energie aan te pakken. Ik wil 0% angst zien, daarom ben ik hier ook. Dat is mijn rol. Zij moeten voetballen, met plezier."

  Ik heb de fout opnieuw bekeken en ik begrijp dat het een rode kaart was. Ik kan alleen maar zeggen dat er geen enkele bedoeling was om de speler te blesseren. Het was heel onopzettelijk.

  Vincent Kompany - coach Anderlecht over de aanslag van Trebel

  "We speelden onder ons niveau, anders maak je het af"

  De tackle van Trebel dan. Daar was rood meer op zijn plaats. "Ik heb de fout opnieuw bekeken en ik begrijp dat het een rode kaart was. Ik kan alleen maar zeggen dat er geen enkele bedoeling was om de speler te blesseren. Het was heel onopzettelijk."

   

  Die andere beslissende fase gebeurde op het einde van de wedstrijd. Het tegendoelpunt. "Dat was niet dé fase die ons het tegendoelpunt heeft gekost. Het was een perfecte voorzet en een perfecte kopbal. En dan sta je daar. Je weet dat je met veel volk naar het strafschopgebied moet lopen om dat risico te verminderen."

   

  "Ze zullen het wel voelen. Het zal wel duidelijk worden voor de spelers die er niet waren. Maar op gebied van kwaliteit waren we vandaag beneden ons niveau. Anders maak je die wedstrijd af", aldus Kompany.

  Vincent Kompany.

  Klik op het scorebord voor een verslag van de wedstrijd

  1. 44' - Verv. Virgiliu Postolachi door Robbe Quirynen
  2. 39' - Geel 2 - Eric Junior Bocat
  3. 24' - Geel - Peter Zulj
  4. 11' - Geel - Eric Junior Bocat
  1. 90+3' - Doelpunt - Harlem Gnohéré (1 - 1)
  2. 83' - Verv. Adrien Trebel door Yari Verschaeren
  3. 75' - Verv. Marko Bakic door Harlem Gnohéré
  4. 70' - Geel - Adrien Trebel
  5. 69' - Verv. Beni Badibanga door Imad Faraj
  6. 64' - Verv. Nany Dimata door Antoine Colassin
  7. 63' - Doelpunt strafschop - Nany Dimata (1 - 0)
  8. 55' - Verv. Anouar Ait El Hadj door Percy Tau
  63'Nany Dimata1 - 0