Raphael Holzhauser, de uitblinker van Beerschot: "Verrast door schoonheid van Antwerpen"

  Holzhauser scoorde ook gisteren op Jan Breydel.

  Na 3 speeldagen heeft Beerschot nog geen steek laten vallen in de Jupiler Pro League. De promovendus dankt Raphael Holzhauser, die al meer dan eens beslissend was. Maak kennis met de Oostenrijker.

  Vorig jaar maakte Holzhauser de overstap van Grasshopper Zürich, een overgang die wel bijna dreigde mis te lopen.

   

  "Toen ik hier vorig jaar tekende, dacht ik dat het was om in de eerste afdeling te spelen. Het was dan ook een grote verrassing voor mij dat we in 1B moesten spelen."

   

  "Maar ik heb dat geaccepteerd en speelde een goed seizoen in 1B. Nu verdienen we het om in 1A te spelen."

   

  Dat bewijst Beerschot met verve met 9 op 9. "Het verschil tussen 1A en 1B is niet erg groot. Bovendien spelen bepaalde ploegmakkers voor het eerst in de hoogste divisie en dat maakt hen extra hongerig. Ze willen tonen dat ze het niveau aankunnen."

   

  "Maar we moeten beide voetjes op de grond houden. We zitten in een positieve flow, hopelijk kunnen we die zolang mogelijk doortrekken."

  Bekijk de reportage:

  "Verrast door de schoonheid van Antwerpen"

  Met 3 goals en 2 assists was Holzhauser in de eerste 3 speeldagen al van goudwaarde voor Beerschot.

   

  "Als je mijn statistieken bekijkt van de voorbije seizoenen, zal je zien dat ik altijd 2 à 4 vrije trappen in doel schiet. Hopelijk kan ik dat dit seizoen herhalen."

   

  Voor Holzhauser is Antwerpen al meer dan een jaar zijn habitat. "Toen ik hier voor het eerst kwam, was ik verrast van de schoonheid. Waar ik woon in Antwerpen-Zuid, heb je alles wat je nodig hebt."

   

  Dankzij Denis Prychynenko voelde Holzhauser zich snel thuis bij Beerschot. "Als je nieuw bent bij een team, ken je nog niemand. Maar als iemand zoals Denis dezelfde taal spreekt, voel je je meteen thuis. Denis heeft me enorm geholpen, nu zijn we goede vrienden."

   

  "Het is voor mij belangrijk om me goed te voelen naast het voetbalveld. Dan presteer ik beter op het veld."

  Als je mijn statistieken bekijkt van de voorbije seizoenen, zal je zien dat ik altijd 2 à 4 vrije trappen in doel schiet. Hopelijk kan ik dat dit seizoen herhalen.

  Raphael Holzhauser (Beerschot)