Matchwinnaar Kingsley Coman: "Ik heb een beetje hartpijn voor PSG"

  Coman kopte iets voor het uur de enige goal tijdens de finale binnen.

  Met een kopbal bezorgde PSG-jeugdproduct Kingsley Coman Bayern de hoofdtrofee in de Champions League. "Ik ben enorm gelukkig, maar ook een beetje verdrietig voor Parijs", reageerde Coman.

  Kingsley Coman ontpopte zich tot de held van de Champions League-finale met een rake kopbal in de 59e minuut.

   

  "Dit is ongelooflijk. Ik voel me heel gelukkig, maar ook verdrietig voor Parijs. Ze hebben een fantastisch parcours afgelegd", zegt Coman.

   

  De 24-jarige Parijzenaar kreeg zijn jeugdopleiding bij PSG. "In mijn hart was ik vandaag voor 100 procent een Bayern-speler, want ik ben op en top professional."

   

  "Maar ik zal er niet over liegen: als ik de teleurgestelde gezichten van de PSG-spelers zie, heb ik ook een beetje hartpijn."

   

  "PSG heeft een supermatch gespeeld net als wij. Ik denk dat het een mooie finale was, we zijn echt gelukkig."

  Flick: "Bayern is laatste 10 maanden sensationeel gegroeid"

  • Hansi Flick (coach Bayern): "Ik ben trots op de ploeg. Toen ik in november coach werd van Bayern, las ik krantenkoppen zoals "Er is geen respect meer voor Bayern" en "Niemand is nog bang voor Bayern." Maar de afgelopen 10 maanden heeft de ploeg zich sensationeel ontwikkeld. We hebben van alles optimaal gebruik gemaakt, ook van de coronabreak. Het team stond altijd voorop: als je ziet hoe wij tot de 96e minuut werkten in de defensie, dat getuigt van een geweldige teamspirit. PSG was aanvallend sterk, maar toch speelden we met lef. Het is een verdiende overwinning."

  • Manuel Neuer (kapitein Bayern): "Na het laatste fluitsignaal was onze vreugde immens. Dit is hetgene dat we altijd gewild hebben en we hebben het verdiend."